“Šeršėliafam” festivalio metų kino moteris - I. Kurklietytė

Prieš metus ”Šeršėliafam” festivalis pirmą kartą surengė kino moters apdovanojimus. Pirmąja kino moterimi buvo išrinkta Lineta Mišeikytė. Šiemet festivalio rengėjai nominavo tris moteris: prodiuserę Ievą Norvilienę už filmo „Aurora” sklaidą Lietuvoje ir užsienyje, režisierę Inesą Kurklietytę už šiais metais atidaryto Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus įkūrimo iniciatyvą, taip pat už kovą dėl menininko kūrybinės ir pilietinės laisvės išreikšti savo požiūrį į gyvenimo reiškinius ir Lietuvių dokumentinio kino antologijos projekto vykdytoją ir koordinatorę Liną Kaminskaitę-Jančorienę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2013, 10:06 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:54 AM

Lietuvių dokumentinio kino antologijos projektas padeda didinti lietuviško kino prieinamumą visuomenei. Filmai, išlikę tik pasenusiose juostose, restauruojami ir skaitmeninami. Pirmasis restauruotas filmas - Audriaus Stonio „Neregių žemė“, prieš 20 metų gavęs "Felix" apdovanojimą.

Šių metų Lietuvos kino moterimi išrinkta I. Kurklietytė. Ji buvo apdovanota Vitos Pukštaitės-Bružės sukurta kino fėjos sege, festivalio rėmėjų dovanomis.

Vilniuje pasibaigęs „Šeršėliafam” moterų filmų festivalis tęsia kino kelionę po kitus Lietuvos miestus. Kovo 14 d. jis lankysis Ukmergėje, kovo 15 d. ir 16 d. - Klaipėdoje ir Panevėžyje. Šių metų festivalio programą sudaro pagrindinė programa su 9 naujais filmais, kino ir teatro aktorės Eugenijos Pleškytės filmų retrospektyva, „Kino avantiūrisčių” ir trumpametražių filmų programos. Ukmergėje žiūrovai galės pamatyti du filmus iš E. Pleškytės retrospektyvos – „Sadūto tūto“ (rež. Almantas  Grikevičius), „Velnio sėklą“ (rež. Algimantas Puipa) ir filmą iš pagrindinės programos „Karūnos brangakmeniai“( rež. Ella Elisabet Lemhagen).

Panevėžyje bus parodyti net trys pagrindinėje programoje esantys filmai: „Gulbė“ (rež. Teresa Villaverde), „Karūnos brangakmeniai“, „Elektriniai vaikai“ ( rež. Rebecca Thomas),  taip pat trumpametražių filmų programa.

Klaipėdoje kino gerbėjai galės pamatyti dokumentinį filmą apie E. Pleškytę „Savi keliai“ ( rež. Birutė Vyšniauskaitė, Valdas Babaliauskas), trumpametražių filmų retrospektyvą,  taip pat filmą iš pagrindinės programos „Elektriniai vaikai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.