M. Rostropovičiaus fondas raško 10-mečio vaisius

„Atrodo, kad pats maestro laimina mūsų veiklą iš aukštybių“, - prasitarė Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ 10-mečio išvakarėse jo valdybos pirmininkė Rasa Kubilienė. Kovo 22 d. 18 val. koncertu sostinės Taikomosios dailės muziejuje fondas paminės gyvavimo sukaktį turėdamas kuo pasidžiaugti.

R. Kubilienė su M. Rostropovičiumi fondo gimtadienio vakare Nacionalinėje filharmonijoje 2006-aisiais.<br>R. Jurgaitis
R. Kubilienė su M. Rostropovičiumi fondo gimtadienio vakare Nacionalinėje filharmonijoje 2006-aisiais.<br>R. Jurgaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Mar 19, 2013, 7:18 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:46 PM

Per 10 metų fondo pagalbos sulaukė daugiau kaip 80 gabių įvairių sričių vaikų, globotiniams buvo surinkta apie du milijonus litų, atvertos užsienio koncertų salių durys.  Šiemet jau antrą kartą Fondo vaikai koncertuos Luvro salėje Paryžiuje. Jie nuolat pasirodo Vasario 16-osios gimnazijoje Vokietijoje, vasarą gros svarbiame šios šalies festivalyje Šlėzvige-Holšteine.

R. Kubilienė didžiuojasi, kad fondo 2006-aisiais įkurta Nacionalinė moksleivių akademija išaugo į savarankišką organizaciją, kuri globoja ne tik meno, bet ir techninių specialybių jaunuosius virtuozus, buria juos bendroms sesijoms. „Tai unikalus projektas pasaulio kontekste“, - neabejojo R. Kubilienė.

M. Rostropovičiaus fondas pirmasis Lietuvoje suteikė gabiems vaikams ne vienkartinę, bet ilgalaikę tikslinę paramą.  Atsižvelgiant į vaikų laimėjimus, fondo parama jiems gali būti pratęsiama.

„Maestro būtų patenkintas tuo, kiek nuveikėme per 10 metų, - spėjo R.Kubilienė. - Tai ilgas laikas, turint omenyje, kad visa fondo taryba dirba savanoriškais pagrindais. Ačiū geriems žmonėms už paramą - be jos mes nieko nenuveiktume.“

Brangiu laiku su M. Rostropovičiaus fondo vaikais dalijasi ir pianistė Mūza Rubackytė, ir Lietuvos kamerinio orkestro vadovas smuikininkas Sergejus Krylovas bei kiti muzikos meistrai, šalies orkestrai ir dirigentai. Maestro S. Krylovas neseniai padovanojo fondo globotinei Paulinai Jankovskytei vertingą smuiką.

M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ veiklos vaisius atspindės ir šventinis koncertas Taikomosios dailės muziejuje. Mat jame su Modesto Barkausko diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru grieš buvusi ilgametė fondo globotinė smuikininkė Dalia Kuznecovaitė, kurios augimą asmeniškai stebėjo M. Rostropovičius.

2008 metais D. Kuznecovaitė tapo tarptautinio Johanneso Brahmso konkurso laureate ir laimėjo Aukso medalį prestižiniame Henryko  Szeryngo konkurse Meksikoje. Šiuo metu ji studijuoja Paryžiaus muzikos ir šokio konservatorijoje.

Vakare pasirodys ir daugelio tarptautinių konkursų laureatė Šiaulių Saukliaus Sondeckio menų mokyklos dešimtokė akordeonininkė Eglė Bartkevičiūtė. Be to, į renginį pakviesti jaunieji talentai iš M. Rostropovičiaus fondo Maskvoje - violončelininkė Aleksandra Perlova ir pianistas Arsenijus Munas. Koncertą ves muzikos knygų autorius Viktoras Gerulaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.