Kauno teatralų rankas sušildė „Fortūnos“

Artėjant Tarptautinei teatro dienai Kaune tradiciškai apdovanoti labiausiai per praėjusį sezoną nusipelnę profesionalūs teatralai. Jiems įteiktos„Fortūnos“ statulėlės ir diplomai. Didelė dalis apdovanojimų atiteko Nacionaliniams Kauno dramos teatrui (NKDT). Pirmadienį Kauno rotušėje buvo įteiktos 6 „Fortūnos“ statulėlės ir 8 diplomai.  Savo apdovanojimus - simbolines kaukes - įteikė ir jaunieji teatro  kritikai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 25, 2013, 3:45 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:50 AM

„Fortūna 2012“ skirta aktorei Gabrielei Aničaitei už Džiuki, Deivės, Šarlio, Simono vaidmenis spektaklyje „Gelbėkime meilę“, kurį NKDT pastatė režisierius Agnius Jankevičius, ir Jos vaidmenį spektaklyje „Nuo raudonos žiurkės iki žalios žvaigždės“, kurį Kauno mažajame teatre pastatė režisierius Darius Rabašauskas.

Taip pat apdovanojimą pelnė aktorius Dainius Svobonas už Antano Garšvos vaidmenį spektaklyje „Balta drobulė“. Šis režisieriaus Jono Jurašo ir Antano Škėmos romano „Balta  drobulė“ sceninės adaptacijos autorės Aušros Marijos Sluckaitės  spektaklis, pastatytas NKDT, pripažintas geriausiu 2012 metų dramos  spektakliu ir taip pat apdovanotas „Fortūna“.

„Fortūną“ pelnė ir NKDT vadovas Egidijus Stancikas, apdovanotas už ilgametes kūrybines pastangas siekiant nacionalinio teatro statuso ir jo oficialų įgijimą.

Geriausiu metų spektakliu (ne tik vaikams) „Fortūna“ apdovanotas režisieriaus Boriso Konstantinovo vaidinimas „Kelionė saulės link“,  pastatytas Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Padėkos „Fortūnos“ už nuopelnus Lietuvos teatrui atiteko aktorei Doloresai Kazragytei ir solistei Aldonai Virginijai Mikšytei-Kunčienei.

Dainininkė A. V. Mikšytė-Kunčienė, atsiimdama apdovanojimą prisipažino,  kad vaikystėje svajojo tapti balerina. Tačiau patyrė traumą ir  pasirinko vokalistės duoną. Taip nelaimė jai atnešė laimę visam  gyvenimui. „Žmogus laimingas, kai į fortūną telpa visas jo gyvenimas. Mano  gyvenimo šūkis visada buvo meilė. Džiaugiuosi, kad ja galėjau dalytis  su kolegomis, artimaisiais ir žiūrovais“, - sakė solistė.

Kitas fortūnos palytėtasis - NKDT vadovas E. Stancikas džiaugėsi, kad  su spektakliu „Balta drobulė“ po remonto atidarant didžiąją teatro  sceną, į ją pavyko sugrąžinti senąją gerąją teatro dvasią. „Prieš 23 metus mane į teatrą priėmė būtent režisierius J. Jurašas.  Visada žavėjausi jo savybe mylėti ir tikėti. Meilė ir tikėjimas dabar  ir man bei teatrui atnešė ne vieną „Fortūną“, - sakė E. Stancikas.

„Fortūnos 2012“ diplomai atiteko aktoriams Almai Masilionytei, Rokui Petrauskui, Aleksandrui Kleinui, solistei Kristinai Siurbytei, aktoriui  ir smuikininkui Dariui Krapikui, kompozitoriui Raimundui Martinkėnui,  choreografams Gintarui Visockiui ir Dainiui Bervingiui.

Jaunieji kritikai išskyrė NKDT, Kauno valstybinio muzikinio, Kauno  valstybinio lėlių teatrų, Kauno šokio teatro „Aura“ veiklą. Raudonas  rašiklis, kaip simbolis defektams taisyti, atiteko Kauno pantomimos ir  plastikos teatrui.

Teatralai, remdamiesi savo gyvenimo aktualijomis, išsidalijo ir  alternatyviuosius prizus „Metų kamščius“.

Po iškilmių teatralai Rotušės aikštėje nutiestu raudonuoju kilimu patraukė  švęsti į netoliese esantį restoraną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.