Kauno menininkams - 10 tūkstančių litų premijos

Kauno savivaldybėje jau priimami pasiūlymai dėl kandidatų gauti vertingą paskatinimą kurti poeziją -

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 28, 2013, 10:46 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:03 AM

Maironio premiją įsteigė Kauno miesto taryba, atsižvelgusi į Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus ir Kauno meno kūrėjų asociacijos siūlymą. Premija bus kasmet skiriama už geriausią naują poezijos knygą, jos autoriui pelnysiančią ir „Poezijos pavasario“ laureato vardą.

Anksčiau Kauno savivaldybė skirdavo premiją „Poezijos pavasario“ geriausio metų poezijos leidinio autoriui. Nuo šio pavasario ta premija bus susieta su tautos dainiaus, lietuvių poezijos klasiko Maironio vardu.

Kas vertas vardinės Maironio premijos, spręs komisija (rašytojai, poetai, vertėjai, kritikai, dramaturgai Daiva Čepauskaitė, Gažina Mažeikaitė-Sajienė, Eugenijus Ališanka, Donatas Petrošius, Vidmantas Kiaušas-Eimiškis bei 2 savivaldybės administracijos tarnautojai iš Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus).

Gauti apdovanojimą - vardinę savivaldybės premiją nuo šio pavasario turės ir kauniečiai dailės profesionalai. Kauno miesto taryba, atsižvelgusi į Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus ir Kauno dailininkų bendruomenės prašymą, priėmė sprendimą įsteigti 10 tūkstačių litų siekiančią garsaus tapytojo, dailėtyrininko ir pedagogo Justino Vienožinskio premiją.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos vyriausiosios specialistės Danutės Marcinkevičienės, pretenduoti į šią premiją galės įvairių sričių vaizduojamojo ir taikomojo meno kūrėjai bei šias sritis tyrinėjantys menotyrininkai.

Kaune aktyviai veikia, menus kuria per 300 profesionalių dailininkų ir menotyrininkų. Premijos įsteigimas, neabejotinai, skatins menininkus ieškojimams ir taps jiems atpildu už pastangas įgyvendinti kūrybines idėjas bei paskatinimu toliau kurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.