Po kino pasaulio labirintus - su kritike I. Keidošiūte

Kino teatras „Pasaka“ didžiuojasi galėdamas pakviesti į susitikimus su garsiausiais, įdomiausiais lietuvių kino režisieriais. Pavasario paskaitų ciklas su kino kritike Izolda Keidošiūte nuo balandžio 3 d. kiekvieną trečiadienį 19 val. žada prasmingų ir įdomių vakarų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2013, 8:00 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:04 AM

Kino vakarai su Izolda“ – tai paskaitos, skirtos visiems, norintiems pažinti kino pasaulį iš arti. Šį pavasarį I. Keidošiūtė į susitikimus pakvies  lietuvių režisierius, kurie pasidalys mintimis ir įžvalgomis apie jiems didžiausią įtaką padariusias kino asmenybes, jų kino autoritetus. Kiekviena paskaita - tai gyva ir visuomet nauja diskusija apie pasaulio ir Lietuvos kino asmenybes, kino padėtį ir perspektyvas.

Pavasario paskaitų ciklas prasidės nuo susitikimo su vienu ryškiausių  lietuvių kino režisierių, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu Šarūnu Bartu. „Istorinio lūžio metu Š. Bartas įkūrė pirmąją Lietuvoje nuo valstybės nepriklausomą kino studiją „Kinema“ ir  debiutavo dokumentiniu filmu „Praėjusios dienos atminimui“, kuris atkreipė pasaulio dėmesį ir 1990 metais buvo apdovanotas Amsterdamo dokumentinių filmų festivalio prizu. 1991-aisiais baigęs mokslus Maskvoje, ilgainiui Š. Bartas tapo svaria kino figūra Europoje. Savita kino kalba, dažnai pavadinama kino filosofija, pasižymintis lietuvių režisieriaus filmai ne tik nuolat rodomi didžiausiuose pasaulio kino festivaliuose, bet ir renka apdovanojimus, tarp kurių Berlyno, Venecijos, Turino ir kitų kino festivalių įvertinimai“, - apie režisierių kalbėjo kino kritikas Lukas Brašiškis.

Be Š. Barto, „Kino vakaruose su Izolda“ svečiuosis G. Lukšas, R. Zabarauskas, G. Žičkytė, A. Stonys, A. Matelis, E. Vėlyvis ir kiti lietuvių kino režisieriai. Jų pasakojimus papildys pačių režisierių parinktos filmų ištraukos iš garsiausių, žinomiausių, jiems didžiausią įspūdį palikusių kūrinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.