Studentai kviečia į „Shock academia“

Trečiasis tarptautinis studentų šiuolaikinio šokio festivalis "Shock academia" prasidės jau antradienio vakarą ir bus atidarytas  Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) šiuolaikinio šokio diplomantų spektakliu "Druska" "Menų spaustuvėje" Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-02 13:52, atnaujinta 2018-03-08 23:27

„Lietuvos muzikos ir teatro akademija, šiais metais švenčianti 80 metų jubiliejų, pristato 3-iąjį studentų šiuolaikinio šokio  festivalį "Shock academia". Tai vienas iš Teatro ir kino fakulteto renginių, tokių kaip Šoblės kino ar „Tylos!“ festivaliai, kurie suburia savo srities jaunuosius menininkus ir padeda tobulėti. Pirmoji "Shock academia" surengta 2009 metais, kai meno vadybos magistrantų ir šokėjų iniciatyva buvo suformuota festivalio koncepcija“, - pasakojo LMTA Teatro ir kino fakulteto dekanė Elona Bajorinienė.

„Šių metų lietuviškojoje programos dalyje pristatysime akademijos šiuolaikinio šokio studenčių darbus. Festivalį pradėsime balandžio 2 d. šiuolaikinio šokio spektakliu "Druska", sukurtu iš etiudų pagal įvairių epochų tapybos darbus“, – anonsavo festivalio meno vadovė Aira Naginevičiūtė.

Trečiadienį, balandžio 3-iąją, rengiamas miniatiūrų vakaras, kuriame šoks LMTA šiuolaikinio šokio studentai, LMTA choreografijos specialybės studentai bei Klaipėdos universiteto magistrantai. Šioje programos dalyje taip pat bus pristatytos premjeros - ketvirtadienį, balandžio 4-ąją, Šokio teatro monospektaklis “Naujosios N pasaka”, kurio choreografiją sukūrė Rūta Butkus, ir po trijų savaičių trečiadienį, balandžio 24-ąją, šokio spektaklis "Klajojančios upės" (choreografė A. Naginevičiūtė).

„Labai džiaugiamės, kad  ketvirtadienį, balandžio 4-ąją, galėsime pristatyti gerai žinomo lenkų choreografo Jaceko Luminskio premjerinį spektaklį  "Iš visos širdies tave myliu, Magdalena", kurį atliks jo studentai iš Lenkijos nacionalinės Liudwiko Solskio dramos mokyklos.  Spektaklis pasakoja apie norą būti kuo nors kitu,  daug svarbesniu nei tu pats, tavo jausmai”, – pasakojo festivalio vadovė Rima Narbuntaitė.

Festivalio užsienio programoje taip pat bus pristatyti Latvijos kultūros akademijos studentai, kurie trečiadienį, balandžio 3-iąją, parodys šiuolaikinio šokio spektaklį "Aš papasakosiu apie...".

„Šiais metais stengiamės pristatyti net tik įdomiausius lietuvių ir užsienio studentų šiuolaikinio šokio darbus, bet ir suteikiame galimybę dalyvauti festivalyje šiuolaikinio šokio mėgėjams. Todėl trečioji "Shock academia" pristato "Shock off" programą, kurioje pasirodys keturi šiuolaikinio šokio mėgėjų kolektyvai: "11 jonvabalių", GDF,  "Ba.La."  ir  "Sol Intentus". Ši programos dalis vyks naujoje Teatro cecho erdvėje LMTA  šeštadienį, balandžio 6-ąją”, - kalbėjo festivalio vadovė R. Narbuntaitė.

Festivalio rengėjai taip pat kviečia į neformalius vakarinius diskusijų klubus po pasirodymų. Trečiadienį ir ketvirtadienį „Soul Box“ kavinėje bus galima pabendrauti su spektaklių kūrėjais, o per visą festivalį bus renkamas žiūrovų simpatijų spektaklis.

Festivalis "Shock academia" balandžio 2-6 ir 24 dienomis "Menų spaustuvėje" (Šiltadaržio g. 6, Vilnius) ir LMTA Teatro ceche (T. Kosciuškos g. 12, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.