Vilniaus festivalio žvaigždyne - V. Urmana ir B. McFerrinas

Melomanų kasmet laukiamas Vilniaus festivalis šįmet rengiama jau septynioliktą kartą ir bus skirtas Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai.  Birželio 3-20 dienomis vyksiančio festivalio programoje - aštuoni koncertai, tarp jų - vokalisto Bobby McFerrino pasirodymas Lietuvoje.

Operos solistė V. Urmanavičiūtė-Urmana dainuos per Vilniaus festivalio atidarymą.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Operos solistė V. Urmanavičiūtė-Urmana dainuos per Vilniaus festivalio atidarymą.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 2, 2013, 9:09 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:01 PM

Festivalį pradės Violeta Urmanavičiūtė-Urmana ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras. Koncerto programoje skambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninė poema „Miške“, Richardo Wagnerio ir Richardo Strausso vokaliniai ir simfoniniai kūriniai.

Festivalyje taip pat koncertuos garsus vokalinis sekstetas „The King's Singers“, retai Lietuvos muzikos padangėje pasirodantis pianistas Andrius Žlabys, pasaulyje garsėjanti smuikininkė Dalia Kuznecovaitė ir pianistas Petras Geniušas, altininkas Jurijus Bašmetas ir „Maskvos solistai“, džiazo ansamblis „Michel Camilo Trio“.

Birželio 14-osios, Gedulo ir vilties dienos, koncerte skambės garsaus lenkų kompozitoriaus Krzysztofo Pendereckio „Lenkiškasis requiem“. Kūrinį atliks dainininkai Nomeda Kazlaus, Liudas Mikalauskas ir užsienio solistai, Vroclavo filharmonijos simfoninis orkestras (Lenkija) ir Kauno valstybinis choras.

Birželio 13 dieną sostinės „Siemens“ arenoje koncertuos vokalistas  B. McFerrinas su grupe. Išskirtinis koncertas rengiamas su veiklos dešimtmetį mininčia viešąja įstaiga „Vilniaus festivaliai“.

Tarptautinis Vilniaus festivalis rengiamas kasmet nuo 1997 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.