Bajano virtuozui nėra neįveikiamų kūrinių

„Kad grodamas neužmigčiau, tėvas mane nuprausdavo lediniu vandeniu ir taip palaikydavo mano budrumą“, - šitaip kelio į muzikos olimpą pradžią prisimena Lietuvoje viešėsiantis vienas geriausių bajanistų pasaulyje Aleksandras Hrustevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-03 12:30, atnaujinta 2018-03-08 22:15

Pasaulinę šlovę iš Ukrainos kilęs muzikantas A. Hrustevičius pelnė, galima sakyti, per naktį, kai į „Youtube“ svetainę įdėjo savo pritrenkiantį Antonio Vivaldi „Vasaros“ įrašą.

Jis jau yra koncertavęs JAV, Italijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Brazilijoje, Olandijoje, Ispanijoje, Austrijoje ir kitose šalyse. Juo žavisi vienas iškiliausių šios epochos smuikininkų Itzhakas Perlmanas, o kelių „Grammy“ apdovanojimų laimėtojas, dainininkas bei kompozitorius Bobby McFerrinas pakvietė A. Hrustevičių kartu pasirodyti vienoje scenoje keliatūkstantinei Kijevo klausytojų auditorijai.

A. Hrustevičius su soline programa atvyksta į Lietuvą ir surengs du karštu temperamentu ir romantika pulsuojančius  koncertus Vilniuje ir Kaune.

„Dažnai manęs klausia, kodėl negroju fortepijonu ar smuiku, - prisipažįsta A. Hrustevičius. - Bet man instrumentą išrinko tėvas - buvau per mažas, penkiametis, kad pats nuspręsčiau, kuo groti. Buvo sunku: iš bendrojo lavinimo mokyklos lėkdavau į muzikos mokyklą, o grįžusį tėvas dar versdavo repetuoti namuose. Kad neužmigčiau, jis mane nuprausdavo lediniu vandeniu. Tuo metu toks krūvis buvo labai sunkus, tačiau šiandien aš esu be galo dėkingas tėvui, kad jis, laiku pastebėjęs mano talentą, neleido atsipalaiduoti. Būtent tėvo dėka pasiekiau tokį profesinį lygį.  Muzika tapo mano aistra. O mano svajonė - tapti aukščiausio lygio muzikantu. Ne paprastu bajanistu, bet geriausiu pasaulyje. Šis noras mane visada vedė ir tebeveda pirmyn.“

Bajanisto A. Hrustevičiaus koncertai balandžio 4 d. 18 val. Kauno filharmonijoje, balandžio 6 d. 19 val. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Atlikėjo galite pasiklausyti:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.