Lietuvos atgimimo dvasią filmas skleidžia pasaulio kino salėse

Giedrės Žickytės režisuotas dokumentinis filmas “Kaip mes žaidėme revoliuciją”, kurio pasaulinė premjera įvyko 2012 metais A lygio tarptautiniame Varšuvos kino festivalyje, jau rodytas Vokietijoje, Vengrijoje, Latvijoje. Šiais metais filmas tęsia kelionę po pasaulio kino sales, kviesdamas užsienio šalių žiūrovus įsiklausyti į provokuojančius muzikos grupės ,,Antis” dainų žodžius ir susipažinti su vienu svarbiausių Lietuvos istorijos laikotarpių.

Kadras iš filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją“.
Kadras iš filmo „Kaip mes žaidėme revoliuciją“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2013, 7:40 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:41 PM

Šiemet sausio 13-ąją Lietuvos ambasadoje Vašingtone filmą pamatė ir su režisiere susitiko lietuvių bendruomenė, JAV valstybės departamento atstovai ir užsienio šalių diplomatai, o to paties mėnesio 19 dieną filmas dalyvavo tarptautiniame Triesto filmų festivalyje Italijoje, kur buvo pristatytas specialioje programoje ,,Walls of Sounds”.

Kovo 14 dieną Lietuvos ambasada Estijoje filmą pristatė Estijos valstybės tarnautojams, politikams bei diplomatams, o kovo 24 dieną plojimais režisierę pasitiko Ukrainos tarptautinio žmogaus teisių festivalio ,,DocuDays” žiūrovai, susirinkę į filmo pristatymą konkursinėje „Docu/Right“ programoje.

Kita filmo stotelė – Serbija, kur balandžio 2–6 dienomis vyksta 60–asis tarptautinis Belgrado dokumentinių ir trumpametražių filmų festivalis, pristatantis filmą ,,Kaip mes žaidėme revoliuciją” specialioje programoje “Mockumentary Revolutions”.

Šiuo metu dokumentinį filmą apie legendinį lietuvių fotomenininką Vitą Luckų kurianti režisierė teigia, kad istorija apie „dainuojančią Lietuvos revoliuciją“ kalba įvairiausioms tarptautinėms auditorijoms. „Nesvarbu, kokio amžiaus ar kilmės būtų žiūrovas, kiekvienas filme randa ką  nors jaudinančio, prasmingo. Ne kartą esu tai girdėjusi. Ir tai, be abejo, labai džiugina“, - teigia režisierė.

Filmas ,,Kaip mes žaidėme revoliuciją” pasakoja istoriją apie pokštą praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio viduryje, kai Lietuvoje dar nebuvo jokių atgimimo ženklų, o per Kauno jaunųjų architektų naujametį karnavalą juokais atsirado roko grupė ,,Antis”. Cirko dvasiai artimas grimas ir rekvizitai, stilizuoti pasirodymai, kandūs tekstai kūrė agresyvią sovietinio gyvenimo karikatūrą. Greitai, ir net patiems grupės nariams netikėtai, "Antis" tapo ryškiausia dainuojančios revoliucijos vėliavneše ir masiniu reiškiniu su tūkstančiais sekėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.