Jaunimo teatre laukiama raganų antplūdžio

Valstybinis jaunimo teatras balandžio 6, 7 d. 12 val. kviečia mažuosius  žiūrovus į Didžiąją sceną. Čia įvyks paskutinė šio sezono premjera - Evaldo Jaro režisuotas spektaklis „Raganiukė“, sukurtas pagal vokiečių rašytojo Otfriedo Preusslerio knygą. Vaikai išvys istoriją apie jauną raganaitę, svajojančią kuo greičiau užaugti ir tapti tikra ragana. Pagrindinį vaidmenį atliks vaikams iš spektaklio „Ronja plėšiko duktė“ jau pažįstama aktorė Rasa Marazaitė. Spektaklio dailininkas – Marijus Jacovskis, kompozitorius – Martynas Bialobžeskis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 5, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:51 PM

Šią savaitę kūrybinė grupė teatre sukėlė tikrą chaosą. Užkulisiuose mėtėsi šluotkočiai, virš scenos skraidė varnos, iš teatro rūsio rūko verdamos smalos dūmai. Šios sumaišties kaltininkas E. Jaras nėra linkęs bauginti vaikų. Atvirkščiai, jo nuomone, premjerinis spektaklis bus naudinga pramoga ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

„Stengiuosi, kad tėvai mano spektakliuose nenuobodžiautų. Nemėgstu tuščių istorijų apie nieką. Jei tėvai ir vaikai iš „Raganiukės“ spektaklio išsineš nors krislelį išminties, manau, sekmadienio rytas nebus nuėjęs veltui“, – mano režisierius.

Visame pasaulyje pripažinimą pelniusio vokiečių rašytojo O. Preusslerio knygos šverstos į 50 kalbų. Istorija apie raganiukę rašytojas sugalvojo tada, kai jo dukterys pasiskundė, kad naktį negali užmigti, nes bijo raganų. O. Preussleris improvizuodamas sukūrė pasaką apie linksmą ir tik truputį išdykusią raganaitę, kuriai vos 127 metai. Ji krečia šunybes tik tada, kai reikia padėti silpnesniesiems ir nuskriaustiesiems. Didžiausia jos svajonė – šokti kartu su vyriausiomis raganomis ant Bloko kalno, bet tai padaryti ji galės tuomet, kai taps tikrai gera ragana.

Spektaklyje vaikai pamatys įvairiausio plauko ir sukirpimo raganų. Beveik visas jas vaidins Jaunimo teatro vyriškoji aktorių komanda. Paklaustas, kodėl būtent vyrams atidavė raganų vaidmenis, režisierius atsakė: „Matote, aš nesuprantu, kas yra ragana. Ir, matyt, daug kas nesupranta, kas tai per personažas. Kodėl ragana negali būti tokia, kuriai želia barzda. Gal ragana yra suvyriškėjusi moteris arba subobėjęs vyras?“

Naujuoju vaidmeniu ypač džiaugiasi aktorius Andrius Bialobžeskis. Jam reikės įkūnyti raganą Rumpumpelę – vieną pikčiausių būrio raganų, kurią dar 1978 m. to paties pavadinimo televizijos filme vaidino aktoriaus močiutė Kazimiera Kymantaitė. Juokaudamas aktorius žadėjo kitais metais pasiūlyti šį darbą įvertinti „Auksinių scenos kryžių“ komisijai kaip geriausią moters vaidmenį.

Aktorius Jurgis Damaševičius „Raganiukės“ temai taip pat turi sentimentų. Jau minėtame filme tuomet penkerių metų J. Damaševičius suvaidino Berniuką. Dabar aktoriui atiteko kur kas sudėtingesnis vaidmuo. Jam teks vaidinti mokytą ir ištikimą Raganiukės bendražygį varną Abraksą.

Be jau minėtų aktorių, spektaklyje  taip pat vaidina Vytautas Taukinaitis, Giedrius Arbačiauskas, Ignas Ciplijauskas, Nerijus Gadliauskas, Sergejus Ivanovas, Aleksas Kazanavičius, Simonas Storpirštis, Saulius Sipaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.