Džiazo meistrai pradeda turą

Neda Malūnavičiūtė ir Vytauto Labučio džiazo kvartetas naują programą prieš kelionę po Lietuvos miestus ir miestelius išbandys sostinės klube „Comedy Club”.

Džiazo muzikantai (iš kairės) V.Labutis, L.Bėkša, E.Kanevičius, D.Rudis ir N.Malūnavičiūtė apšils Lietuvoje, o tada keliaus ir į užsienio scenas.<br>D.Labučio nuotr.
Džiazo muzikantai (iš kairės) V.Labutis, L.Bėkša, E.Kanevičius, D.Rudis ir N.Malūnavičiūtė apšils Lietuvoje, o tada keliaus ir į užsienio scenas.<br>D.Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė ("Lietuvos rytas")

2013-04-06 10:41, atnaujinta 2018-03-08 18:13

Balandžio 12 d. 19 val. džiazo virtuozai pakvies gerbėjus į neįprastą šiai muzikai erdvę – Vokiečių g. 2 esantį klubą. Bilieto kaina – nuo 25 litų.

Klube skambėsiančio projekto „Sounding City” lyderiai – vokalistė ir fleitininkė N.Malūnavičiūtė ir įvairiais instrumentais grojantis V.Labutis – per ilgus partnerystės metus išsiugdė nepakartojamą telepatinį bendravimo stilių ir ansamblio pojūtį.

Nedos ir Vytauto žodynas – neišsemiamas. Jame dera amerikietiškojo ir europietiškojo džiazo tradicijos, egzotiškas garsynas, muzikavimo technika ir pagarba klasikai.

Su V.Labučiu dainininkė muzikuoja nuo 1990-ųjų. Be pavienių projektų, jie drauge kūrė ir Leonido Šinkarenkos „Jazz 5”, ansamblyje „Džiazo nublokšti”, su Vilniaus džiazo kvartetu. Tiek pat – jau daugiau kaip 20 metų – gyvuoja ir V.Labučio kvartetas. Jis apkeliavo daugelį Europos šalių, išleido du originalių kompozicijų albumus.

Neseniai į kolektyvą įsiliejo trimitininkas ir klavišininkas Leonardas Bėkša. Jame taip pat muzikuoja būgnininkas Darius Rudis ir kontrabosininkas Eugenijus Kanevičius. Šios kompanijos muzikos skalė – nuo savotiškų ragų iki fanko ir laisvojo džiazo.

Vilniaus programa grupė pradės naują kūrybos fazę, susijusią su rengiamu albumu „Sounding City”. Šio albumo kompozicijas – originalią kūrybą ir džiazo standartų aranžuotes – grupė ir pristatys koncertų ture, kuris prasidės pasirodymu „Comedy Club”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.