Lietuvos teatro sąjunga atidaro pavasario sezoną

Pirmadienį, balandžio 8-ąją, 18 val. Lietuvos teatro sąjunga pradeda pavasario sezono renginius ir kviečia prisiminti aktorę ir režisierę Kazimierą Kymantaitę (1909 – 1999). Bus pristatyta knyga „Reikalauju kūrybos laisvės“, kurią parengė K. Kymantaitės duktė, taip pat aktorė Agnė Gregorauskaitė ir jos bendraautorė Bernadeta Markevičienė . Beveik 400 puslapių leidinyje išryškėja nepaprastai spalvinga ir įvairiapusė menininkės asmenybė.

Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Apr 7, 2013, 10:25 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:28 PM

Lietuvos teatro sąjunga kiekvieną pirmadienį kvies į išskirtinius nemokamus renginius. Vyks kūrybos vakarai, bus galima pasiklausyti šeimyninių bardų duetų bei garsių operos solistų.

Teatro sąjungos pirmininkas Ramutis Rimeikis sakė, kad, atnaujinus renginių programą, aktorių, norinčių dalyvauti pirmadienio susitikimuose, netrūko, tačiau vien tik pirmadienio renginiais organizacija neapsiribos.

Jau kitą savaitę laukiama garsaus rusų režisieriaus Igorio Lysovo atvykimo. Jis profesionaliems aktoriams ves kūrybinius seminarus. Šiais metais taip pat išliks „Jaunojo režisieriaus eksperimento“ bei „Aktorių duetų“ konkursai. Taip norima paskatinti individualią jaunųjų menininkų kūrybą.

Aktorių kūrybos vakarai - puiki proga iš arčiau susipažinti su mėgstamais aktoriais, daugiau sužinoti apie jų kūrybinį kelią ir  asmeniškai pabendrauti.

Balandžio 15 d. Teatro sąjungoje svečiuosis aktorė ir rašytoja Doloresa Kazragytė. Neseniai iš Klaipėdos į Vilnių persikėlė ir Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktore tapo Nelė Savičenko. Susitikimas su ja – balandžio 22 dieną. Kauno muzikinio teatro baritono Gedimino Maciulevičiaus kūrybos vakaras - balandžio 29-ąją.

Gegužės mėnesį Teatro sąjunga kvies susitikti su aktoriais Sigitu Jakubausku, Ligita Kondrotaite, pasiklausyti baritono Eugenijaus Vasilevskio, bardų Gedimino ir Ainio Storpirščių, Sauliaus ir Jokūbo Bareikių .

Išskirtinį dėmesį Teatro sąjunga skiria išėjusių Lietuvos scenos menininkų atminimui. Bus prisiminta ne tik K. Kymantaitė. Birželio 3-iąją Šiaulių dramos teatro aktoriai atvyks pasidalyti mintimis apie garsų scenos meistrą Praną Piauloką(1945 – 2008), vadintą scenos riteriu.

Teatro sąjunga laukia žiūrovų adresu Teatro g. 8, Vilnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.