Dailės parodoje - net 90 kūrėjų

Balandžio 17–27 d. Vilniuje vyks trečioji kasmetė paroda „Menas namams“, kurioje savo darbus eksponuos daugiau nei 90 Lietuvos menininkų: tapytojų, grafikų, skulptorių, juvelyrų, tekstilės darbų ir vitražo kūrėjų.

Parodoje „Menas namams" bus eksponuojama M. Levitan-Babenskienės tekstilė.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Parodoje „Menas namams" bus eksponuojama M. Levitan-Babenskienės tekstilė.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2013, 2:38 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:18 PM

„Lietuvoje turime gausų būrį profesionalių, tarptautinio pripažinimo sulaukusių menininkų. Norėtųsi, kad jie būtų gerai žinomi ne tik meno bendruomenėje, bet ir platesnėje visuomenėje, todėl ir nusprendėme meno kūrinius eksponuoti tiesiog prekybos centre“, – sakė parodos „Menas namams“ kuratorė Ramutė Rachlevičiūtė.

Jos teigimu, šia paroda siekiama supažindinti žiūrovus su skirtingų kartų geriausių Lietuvos kūrėjų darbais ir atkreipti dėmesį į meno namams idėją.

Akcentas – tekstilės kūriniai

„Vienas Lietuvos dailės išskirtinumų, kuriuo visada didžiuojamasi, tai meninės tekstilės tradicija, rankų darbo tekstilės kūriniai. Todėl pristatydama parodą pirmiausia pasakoju apie joje dalyvaujančias tekstilininkes Miną Levitan-Babenskienę ir Danguolę Brogienę“, – sakė R. Rachlevičiūtė.

Anot jos, šioms kūrėjoms būdinga labai skirtinga technika – M. Levitan-Babenskienės darbuose naudojamas stambesnis audimas, grubesnės medžiagos, primenančios net jūrines virves, o D. Brogienės kūriniai išsiskiria precizika, subtiliais geometriniais raštais.

Parodoje - visa menininkų šeima

Dar vienas parodos akcentų – menininkų Inčirauskų šeima. R. Rachlevičiūtės teigimu, vienoje parodoje pamatyti skirtinga technika kuriančių Zitos ir Romualdo Inčirauskų ir jų dukros Severijos Inčirauskaitės-Kriaunevičienės darbus labai reta proga Lietuvos kultūriniame gyvenime.

Parodoje „Menas namams“ R. Inčirauskas pristatys dekoratyvines metalo kompozicijas, Z. Inčirauskienė – tekstilės, mišria technika sukurtus darbus, o S. Inčirauskaitė-Kriaunevičienė eksponuos itin originalios technikos – siuvinėjimo ant metalo kūrinius – interjero akcentus, šviestuvus.

Duoklė  klasikai ir pažintis su jaunąja karta

Specialiame parodos stende „Kolekciniai darbai“ bus pristatomi Lietuvos dailės klasikais tituluojamų tapytojų kūriniai. Čia bus galima pamatyti  Aloyzo Stasiulevičiaus, Rimo Bičiūno, Algirdo Petrulio, Augustino Savicko, Lino Leono Katino paveikslus.

Parodos kuratorė atkreipia dėmesį į jau spėjusias pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje sulaukti jaunosios kartos kūrėjas Moniką Furmanavičiūtę, Eglę Karpavičiūtę, Eglę Kuckaitę, kurios parodoje pristatys naujausius kūrinius.

Paroda bus gera proga meno gerbėjams vienoje vietoje susipažinti su plačiu Lietuvos dailės kūrėju spektru, nes bus pristatomi pagrindinių dailės šakų atstovai.

Paroda "Menas namams" šių metų balandžio 17–27 d. vyks interjero ir baldų prekybos centre „Domus galerija“. Visus eksponuojamus kūrinius bus galima įsigyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.