Rašytojas L. Inis jubiliejinį gimtadienį mini pristatydamas naują knygą

75-ąjį gimtadienį balandį švenčiantis kaunietis rašytojas ir žurnalistas  Laimonas Inis Kauno menininkų namuose pirmadienio vakarą surengė  sukaktuvių vakarą.  Jo metu kūrėjas pristatė naują knygą „Ilgas pabučiavimas prieš  aušrą“. Į knygą sudėta 14 novelių apie meilę ir ištikimybę,  skaudžią išdavystę ir nusivylimą. Kūriniams būdingas filosofinis  susimąstymas ir žaismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 16, 2013, 11:48 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:30 AM

Vaizduodamas atstumtojo ar gyvenimo bei istorijos vingiuose pasimetusio žmogaus būseną, autorius kuria paradoksalias situacijas, nevengdamas  ironijos, alegorijos ar net mistikos elementų. Kūriniuose netrūksta  tautosakos ir romantikos paralelių. Atidesnis skaitytojas užtiks ir  faktų iš žinomų žmonių biografijų.

„Ši knyga radosi netyčia, jos rašyti neplanavau. Tačiau tai, ką suradau  rinkdamas tautosaką, negalėjau nepateikti skaitytojams“, - tvirtino  L. Inis.

Iš Skuodo į Kauną 1972 metais atvykęs L. Inis tapo žurnalo „Nemunas“ vyriausiuoju redaktoriumi. Juo dirbo iki 1990 metų.

Kaunietis yra išleidęs apie  40 apybraižų, eseistikos, apysakų,  interviu, eilėraščių, pasakų knygų, ne mažiau kūrinių  išvertęs iš įvairių kalbų į lietuvių.

Žinomiausios L. Inio knygos - „Esu pats sau paslaptis“, „Esu toks, koks  esu“ ir „Gyvenimas - kaip paukščio skrydis“, kuriose pristatyta  daugiau šimto Kauno menininkų.

Linksmų ir graudžių nutikimų netrūksta knygoje apie prieškario Kauną „Hamletas baltomis pirštinėmis“,  nors pačiam autoriui labiausiai rūpi psichologiniai kūrybos niuansai.

L. Inio knygų skaitytojai atpažįsta rašytojo braižą iš dinamiško  spalvingo pasakojimo, elegantiškos žinojimo ir fantazijos dermės, kurią  aptinkame romanuose, apysakose, novelėse.

Pro L. Inio akis nepastebėtas nepraslysta įdomesni faktai.  Tuo galima įsitikinti perskaičius dvidešimt penkias vizijas ir vieną dramą „Septynių demonų išvarymų diena“ apie Lietuvoje gyvenusius  įvairių šalių menininkus, mokslininkus, amatininkus. Išmonė, romantiška  nuotaika, vizijos ir laiko dulkės gražiai sugula į vientisus, emocinės  įtampos kupinus pasakojimus.

Savo autobiografijoje jubiliatas rašo: „Nėra didesnio stebuklo Žemėje  už knygą. Kas nepatyrė jos buriančios jėgos, tas nepatyrė tikros  laimės.“

Jubiliato vakare dalyvavo žinomi Kauno rašytojai, poetai, žurnalistai,  dailininkai, muziejininkai.

Publikai buvo skaitomos ištraukos iš L. Inio knygų, koncertavo Vytauto  Didžiojo universiteto Muzikos akademijos profesorės Sabinos  Martinaitytės dainavimo klasės studentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.