Filmas „Tėvas“ išplaukia į tarptautinius vandenis

Penktadienį, balandžio 19-ąją,  Šveicarijos mieste Nione prasideda  tarptautinis dokumentinių filmų festivalis ,,Visions Du Reel”. Konkursinėje vidutinės trukmės filmų programoje  įvyks ir tarptautinė režisieriaus Marato Sargsyano filmo ,,Tėvas” premjera. Filmo nacionalinė premjera įvyko 2012 metais Europos šalių kino forume ,,Scanorama”.

Kadras iš filmo „Tėvas“.
Kadras iš filmo „Tėvas“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-18 12:55, atnaujinta 2018-03-08 02:14

Balandžio 20 ir 21 dienomis Šveicarijoje pristatomas filmas ,,Tėvas” iš labai arti žvelgia į šiandieninį Vido Zenono Antonovo gyvenimą. Pavogęs milijoną rublių iš įvairių valstybinių įstaigų, įrašytas į įdomiausių XX a. Sovietų Sąjungos nusikaltėlių knygą, 15-oje skirtingų kalėjimų V. Z. Antonovas praleido 20 gyvenimo metų. Šiandien jam 71-eri. Jis turi didelę šeimą – 10 vaikų, 2 anūkus ir naujagimį sūnų.

„Be abejo, dvidešimt metų kalėjimuose ir nusikalstama veikla pakeitė mane iš esmės. Bet jaučiau, kad dar turiu jėgų ir galimybę sukurti tokią šeimą, apie kurią kalbėjo mano tėvas ir senelis“, – sako V. Z. Antonovas.

Festivalis Nione rengiamas nuo 1969 metų. Būtent šiame mieste XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje prasidėjo Vakarų pasaulio pažintis su Rytų bloko dokumentinio kino kūrėjų darbais. Iki šių metų festivalio auditorija turėjo galimybę susipažinti tik su dviem lietuvių autoriais – Audriumi Stoniu bei jo dokumentiniais filmais ,,Fedia. Trys minutės po Didžiojo sprogimo”, ,,Viena” ir ,,Raminas” ir Manto Kvedaravičiaus filmu „Barzakh“.

M. Sargsyanas yra pirmasis jaunosios kartos kino kūrėjas, atrinktas į ,,Visions Du Reel” festivalio konkursinę programą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.