Kinas Yundi Li atkovojo populiariausio pianisto titulą

Daugiausia gerbėjų klasikos pasaulyje turintis 30 metų pianistas Yundi Li sudavė skaudų smūgį savo didžiausiam konkurentui tautiečiui Lang Langui. Neseniai kompanijos „Deutsche Grammophon“ išleistas Yundi Li albumas su Ludwigo van Beethoveno sonatomis Kinijoje tapo platininis.

Yundi Li šiuo metu pristatinėja naują albumą Europoje.
Yundi Li šiuo metu pristatinėja naują albumą Europoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2013, 8:12 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:39 AM

„Amazon.com“ duomenimis, pirmąjį šių metų ketvirtį Yundi Li albumai pirmavo dešimtyje iš penkiolikos kategorijų tarp šios kompanijos muzikos bestselerių Kinijoje.

Yundi Li pasaulyje išgarsėjo 2000-aisiais, laimėjęs prestižinį Fryderyko Chopino pianistų konkursą Varšuvoje. Jis tapo jauniausiu atlikėju ir pirmuoju kinu, pelniusiu itin sudėtingo konkurso Didįjį prizą.

Šį pianistą Kinijoje žino kiekvienas dėl jo ryšių su pramogų pasauliu. Šalyje dar nebuvo klasikos atlikėjo, taip išpopuliarėjusio pramogų versle kaip jis. Tačiau pats Yundi Li visada pabrėžė esantis rimtas menininkas.

Kad tai tiesa, Yundi šiuo metu siekia įtikinti Europos publiką. Jis jau surengė rečitalius Miunchene, Paryžiuje ir Londone. Po savaitės pianistas skambins L. van Beethoveno sonatas Maskvoje, vėliau Strasbūre ir Palerme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.