Panevėžyje žiūrovus kviečia „Europos kinas ir dieną, ir naktį“

Panevėžiečiai kino mylėtojai gali džiūgauti dėl dviejų priežasčių. Viena – penktadienį , balandžio 19 dieną, atidaromas IX-sis tarptautinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“. Antra – festivalio išvakarėse Panevėžio kino centrą „Garsas“ prestižinis kino teatrų tinklas EUROPA CINEMAS kartu su partneriu FILMNEWEUROPE.COM išrinko šių metų balandžio mėnesio Europos kino teatru.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Januševičienė

Apr 19, 2013, 3:59 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:38 AM

Tradiciškai kiekvieną pavasarį vykstantis tarptautinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“ turi savo susiformavusias tradicijas, tačiau kaskart pažeria įdomių naujovių. Šių metų festivalio dėmesys bus sutelktas į aktorius-kino žvaigždes. Festivalio atidarymo metu žiūrovai galimybę susitikti su filmų „Mama, aš tave myliu“ (Latvija, 2013), Mona (Latvija, 2012), „Emigrantai“ (Lietuva, 2012) kūrybinėmis grupėmis.

“Tarptautinis filmų festivalis “Europos kinas ir dieną, ir naktį” - didžiausias ir vienintelis toks renginys Šiaurės Lietuvoje. Jo programa truks visą savaitę. Balandžio 19-25 d. vyksiantis festivalis parengė 20 filmų iš vienuolikos šalių programą, kurioje žiūrovai ras naujausius Europos šalių ir Lietuvos kino kūrėjų darbus, pelniusius tarptautinį publikos ir kino kritikų pripažinimą.

Devintasis tarptautinis festivalis pateiks labai įvairią filmų tematiką ir renginių gausą visai šeimai. Kasmet vis labiau plečiasi festivalyje rodomų filmų geografija”, - teigė festivalio organizatorė, kino centro “Garsas” direktorė Genė Pučinskienė.

Festivalio metu pamatysime Europos kino festivaliuose kino kritikų gerai įvertintus ir žiūrovų pamėgtus filmus. Bus pristatytoss trys programos - vaikų ir jaunimo programa „Pažadinti žvilgsniai“, pagrindinė programa „Kinas, keičiantis mus“ bei šių metų naujovė - komedijų programa „Mirti negalima juoktis”.

Įsimintinu renginiu kasmet tampa festivalio “Europos kinas ir dieną, ir naktį” atidarymas. Kino centre visą naktį šurmuliuoja užsienio šalių ambasadų ir kultūros institutų atstovai, svečiai iš užsienio ir kitų miestų, panevėžiečiai kino mėgėjai. Visus juos jungia meilė kinui, kuris , anot, “Garso” šūkio , yra didesnis už gyvenimą.

Tai tarsi mažieji Kanai, bet kartu dar daugiau, nes turi nepaprastą jaukumą: puikius džiazo atlikėjus, grojančius pertraukų tarp filmų metu, karštas diskusijas, senų draugų susitikimus, mirgančias žvakių liepsneles foje ir, žinoma, skaniuosius naktipiečius ištikimiausiems žiūrovams, kurie negali atsiplėšti nuo kino ekranų iki pat paryčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.