Vilniaus Kongresų rūmuose koncertuos L. Geniušas

Penktadienio, balandžio 26-osios, vakarą, VilniausKkongresų rūmuose koncertuos trečios kartos Geniušų muzikantų dinastijos atstovas, sparčiai į muzikos olimpą kopiantis pianistas Lukas Geniušas.

Pianistas L. Geniušas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Pianistas L. Geniušas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:24 PM

Pianistų Petro Geniušo ir Ksenijos Knorre sūnus fortepijonu pradėjo skambinti būdamas penkerių, o nuo šešerių - koncertuoti. Šiuo metu pianistas studijuoja savo močiutės prof. Veros Gornostajevos klasėje Maskvos Piotro Čaikovskio konservatorijoje.

Pelnęs sidabro medalį ir II premiją tarptautiniame Fryderyko Chopino pianistų konkurse Varšuvoje, pianistas gavo pasiūlymų koncertuoti Lenkijoje, Lietuvoje, Italijoje, Danijoje, Makedonijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Japonijoje, Rusijoje, kitose šalyse.

Penktadienio vakarą skambės Antono Brucknerio ir Ludwigo van Beethoveno kūryba.

Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui vadovaus Amosas Talmonas, diriguojantis žymiausiems Izraelio orkestrams. Dirigentas taip pat bendradarbiauja su Poznanės, Gdansko, Vroclavo ir Čekijos filharmonijų orkestrais, Čekijos ir Lenkijos radijo, Ciuricho, Sankt Peterburgo simfoniniais, Meksikos valstybiniu ir daugeliu kitų Europos ir Amerikos orkestrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.