Vertėjai pagerbė D. Urbo ir „Auksinės lupos“ premijų laureates

Vilniaus paveikslų galerijoje antradienį pagerbtos dviejų Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos premijų laureatės. Dominyko Urbo premijos 2013 metų laureate tapo Olga Lempertaitė, įvertinta už sėkmingą vertimo debiutą - Etgaro Kereto knygos „Ilgintis Kisindžerio“ ("Baltos lankos", 2012) vertimą. Tai pirmasis vertimas iš dabartinės hebrajų į lietuvių kalbą.  Literatūros redaktoriaus premija „Auksinė lupa“ apdovanota redaktorė, vertėja Aldona Baliulienė už ne vieną šimtą talentingai suredaguotų originaliosios ir verstinės prozos ir poezijos knygų, profesionalumą, derantį su tolerantiškumu ir plačiu požiūriu į kalbos reiškinius, aukštą literatūrinę kultūrą, pagarbą autoriams ir vertėjams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2013, 8:08 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:44 AM

D. Urbo premija nuo 2008 metų skiriama grožinės ir humanitarinės literatūros vertėjui už debiutą - per pastaruosius trejus metus publikuotą profesionalų, menišką pirmą arba antrą vertimą į lietuvių kalbą. Ši premija teikiama balandžio pabaigoje, minint garsasu vertėjo, redaktoriaus ir kalbininko D. Urbo gimimo metines.

O. Lempertaitė (g. 1986 m.), Vilniaus universitete baigusi lenkų filologijos studijas, 2004-2005 m. Maskvos valstybiniame universitete studijavo dabartinę hebrajų kalbą. Dabar gyvena Jeruzalėje (Izraelis), dirba „Yad Vashem“ - Holokausto tyrimų centre.

Šių metų „Auksinės lupos“ laureatė A. Šerniūtė-Baliulienė, 1959 m. baigusi lituanistikos studijas Vilniaus universitete, dirbo įvairiose redakcijose, net 25 metus buvo „Vagos“ leidyklos redaktorė, redagavo daugybę knygų, „Pasaulinės literatūros bibliotekos“ serijos tomus.

„Vagos“ leidyklos ir Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos įsteigta „Auksinės lupo“ premija skiriama grožinės ir humanitarinės literatūros redaktoriui ar redaktorei už viso gyvenimo darbą: profesionalų redagavimą, vertėjų ir redaktorių ugdymą.

Laureatei  įteiktas diplomas ir skulptūrėlė (skulptorius Viktoras Tunkevičius), pavadinta „Auksine lupa“, simbolizuojanti kruopštų redaktoriaus darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.