„Ąžuolo“ laureatas - kino operatorius F. Abrukauskas

Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-05-03 12:37, atnaujinta 2018-03-07 08:21

Lietuvos kino operatorių asociacijos apdovanojimui taip pat buvo nominuotas Viktoras Radzevičius už vaidybinį filmą „Miegančių drugelių tvirtovė“ (rež. Algimantas Puipa) ir Linos Lužytės dokumentinio filmo „Igruški“ operatoriai Audrius Zelenius ir Vilius Mačiulskis.

Ketvirtadienio vakarą įteiktas ir naujas „Gilės“ prizas jaunajam kino operatoriui Juliui Sičiūnui. Dėl šio apdovanojimo varžosi debiutuojančių kino operatorių ir studentų sukurti filmai.

Už kūrybinius gyvenimo nuopelnus „Ąžuolu“ pagerbtas kino operatorius Algimantas Mikutėnas. Šio kino meistro kamera filmavo Raimondo Banionio, Gyčio Lukšo, Algimanto Puipos ir daugelio kitų režisierių vaidybinius ir dokumentinius filmus.

Operatorių dėkingumo prizas atiteko šviesaus atminimo Audriui Naujaliui už aukštą profesionalumą ir kūrybingumą.

Ketvirtą kartą įteiktais apdovanojimais siekiama skatinti kino operatorių kūrybiškumą ir talentą, kelti šios vienos iš pagrindinių kino profesijų prestižą.

Praėjusių metų „Ąžuolo“ laureatu tapo Mantas Kvedaravičius už operatoriaus darbą paties režisuotame dokumentiniame filme „Barzakh“. Už gyvenimo nuopelnus tuomet pagerbtas kino operatorius Jonas Tomaševičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.