Europos operos dienos proga Vilnius žais operą

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) gegužės 10-12 dienomis plačiai atvers duris ir kvies žiūrovus žaisti operą. Drauge su daugiau nei šimtu Europos ir kitų žemynų operos teatrų, trupių ir festivalių LNOBT septintą kartą švęs Europos operos dienas.

Drauge su daugiau nei šimtu Europos ir kitų žemynų operos teatrų, trupių ir festivalių LNOBT septintą kartą švęs Europos operos dienas.<br>M. Aleksa
Drauge su daugiau nei šimtu Europos ir kitų žemynų operos teatrų, trupių ir festivalių LNOBT septintą kartą švęs Europos operos dienas.<br>M. Aleksa
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-05 15:29, atnaujinta 2018-03-07 06:11

Šių metų Operos dienų temą „Opera: žaidimų aikštelė“ pasiūlė tarptautinė operos teatrus vienijanti organizacija „Opera Europa“ ir europinis edukacijos tinklas RESEO.

Įžanginiai šventės renginiai vyks gegužės 10 dieną. Koncertą „Operos žaidimai“ ne teatre, bet Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijoje surengs gimnazistai ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Dainavimo katedros studentai. Koncertą ves ir komentuos operos solistė Sofija Jonaitytė.

LNOBT feisbuko paskyroje vykstančio žaidimo laimėtojams tądien bus surengta ekskursija ir fotosesija ant teatro stogo su plačiai atsiveriančiais Vilniaus vaizdais, o prieš vakare rodomą „Šikšnosparnio“ spektaklį vyks loterija teatro drabužinėje.

Gegužės 11 d. bus rengiama ekskursija po teatro užkulisius, o vėliau vilniečiai ir miesto svečiai bus kviečiami į „Pusryčius su Kipru“. Prie Kipro Petrausko paminklo LNOBT prieigose atėjusieji bus vaišinami kava ir sausainiais, skambės archyviniai K. Petrausko įdainuoti įrašai - senovinis gramofonas gros senas plokšteles, o greta bus neformaliai bendraujama su operos solistais. Pusryčiuose ketina dalyvauti Irena Zelenkauskaitė, Laima Jonutytė, Audrius Rubežius, Sigutė Stonytė ir kiti solistai.

Šventinę programą pratęs aikštelėje prie LNOBT rengiamas Europos operos dienos koncertas. Dalyvaus LNOBT Vaikų operos studijos auklėtiniai, šokio ansamblis „Polėkis“, choras „Liepaitės“, Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos mokiniai, Vilniaus kolegijos Menų fakulteto studentai.

Gegužės 12 d. visi norintys ekskursijose galės pasižvalgyti po Teatro užkulisius, o vidurdienį publika kviečiama į Jono Tamulionio operą vaikams „Bruknelė“ ir Raudonojoje fojė vyksiantį susitikimą su šios operos statytojais.

Teatro Marmurinėje fojė per visas šventines dienas ir vėliau bus galima pamatyti Europos žemėlapį, kuriame pažymėti operos teatrai, švenčiantys Europos operos dienas.

Europos operos dienos pradėtos švęsti 2007 m., minint pirmuoju operos šedevru laikomos Claudio Monteverdi operos „Orfėjas“ 400-ąsias sukūrimo metines. Nuo 2009 m. Operos dienos pradėtos minėti kartu su Europos diena gegužės 9-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.