Austrų šokio trupė Kauno publikai pristatys premjerą apie emigraciją

Austrų šiuolaikinio šokio karaliene tituluojama choreografė Editta Braun gegužės 17, 18 d. atvyksta į Nacionalinį Kauno dramos teatrą pristatyti naujausios premjeros „Šiuo metu gyvenu…“ ("Currently Resident in"). Spektaklio atlikėjas - kelerius metus Europoje gyvenantis kolumbietis Juanas Dante. Solo pasirodyme jis tyrinėja globalinės migraciją įtaką žmogui, kūnu ir plastika jautriai pasakoja savo patirtis svetimoje kultūroje. 70 minučių trunkantis pasirodymas žavi nuoširdumu, išnykstančia riba tarp komiškumo ir tragiškumo.

Scena iš šokio spektaklio „Šiuo metu gyvenu…“.<br>B. Frenzel
Scena iš šokio spektaklio „Šiuo metu gyvenu…“.<br>B. Frenzel
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:34 AM

Spektaklyje nebyliai klausiama, ar globalėjantis pasaulis, kai vis daugiau žmonių keičia savo gyvenamąją vietą, yra žmogaus išsilaisvinimo ženklas, ar savo šaknų praradimas; ar tai civilizacijos laimėjimas, ar pralaimėjimas.

Didžiojoje Britanijoje dirbantys informacinių technologijų specialistai iš Indijos, Paryžiaus gatvių valytojai iš Afrikos, kaimynystėje gyvenanti ukrainietė slaugė – vis daugiau žmonių visame pasaulyje palieka savo šalį ieškodami laimės, naujų perspektyvų ar paprasčiausiai norėdami geriau gyventi. Vis dėlto svajones dažnai lydi nusivylimas, varginančiuose darbuose paskendę emigrantai dažnai praranda savo tapatybę. Namuose jautęsi kaip žuvys vandenyje, dabar jie pradeda dvejoti dėl kiekvieno žingsnio. Ankstesnį spontanišklumą užgniaužia nuolatinis spaudimas pateisinti save ir pritapti. Ir net jeigu svečioje šalyje įsikuriama, kaipgi sava kalba, tėvynė?

"Editta Braun Company" – trupė, kuri Kauno publikai gerai pažįstama iš praėjusių metų gastrolių. Ji atvirai atmeta jau nusistovėjusius šiuolaikinės civilizacijos nuostatas, pagal kurias pasaulis sluoksniuojamas į trečiąsias ir išsivysčiusias šalis. Kūryba ir bendradarbiavimo projektai Indijoje, Uzbekistane, Egipte ar Senegale – tai ne tik „užribio“ realybės patirtys, bet ir šių patirčių grąžinimas patogiai gyvenančiai visuomenei.

Trupės vadovė E.  Braun – austrų kilmės scenos menininkė, šokį ir vaidybą studijavusi Niujorke, Paryžiuje ir Graikijoje. Šiuo metu dėsto Zalcburgo universitete. Teatro meno paveiktas ekspresyvus stilius, patosą nuolatos lydintis humoras ir socialinės kritikos temos – tai pagrindiniai choreografės ir šokėjos darbų bruožai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.