Gitaros fiestoje – muzikos stilių įvairovė ir garsiausi Lietuvos meistrai

Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, kultūros ir meno projektų asociacija „G & T Promotion“ gegužės 8-ąją rengia „Gitaros fiestą 2013“. Koncerte dalyvaus įvairių stilių gitaros muziką atliekantys solistai ir ansambliai. Dainuojamajai poezijai atstovaus Gediminas ir Ainis Storpirščiai, bliuzui – Virgilijus Jutas, flamenkui – Marius Zableckas, Lotynų Amerikos kompozicijoms – Maksimas Cukeris, klasikai ir džiazui – Tadas Umbrasas, Valdemaras Mikuckis, Arturas Chalikovas ir Andrius Murencevas. Ispanų ir lietuvių kompozitorių kūrinius atliks Algimantas Pauliukevičius ir Darius Gedvilas.

„Gitaros fiestoje 2013“ dalyvaus Gediminas ir Ainis Storpirščiai.<br>L. Vasiliauskas
„Gitaros fiestoje 2013“ dalyvaus Gediminas ir Ainis Storpirščiai.<br>L. Vasiliauskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-06 15:41, atnaujinta 2018-03-07 04:34

„Pastarąjį dešimtmetį gitarai tapus vienu populiariausių instrumentų pasaulyje, žmonės iš naujo atrado šį didelių techninių galimybių ir plataus tembro diapazono instrumentą, – sakė Gintaras Kamsiukas, asociacijos „G & T Promotion“ valdybos pirmininkas. – Gitara puikiai tinka tiek sentimentaliai ir romantiškai, tiek veržliai ir aistringai muzikai, tiek moderniesiems, tiek klasikiniams kūriniams.“

Anot G. Kamsiuko, būtina, kad į Lietuvą atvyktų įvairių šalių gitaros virtuozų, tačiau ne mažiau svarbu, kad mūsų visuomenei būtų pristatomi Lietuvos gitaros profesionalai ir jaunieji atlikėjai, kuriems reikia suteikti galimybę koncertuoti ir įvairiapusiškai tobulėti. Dėl to koncerte kartu su profesionalais pasirodys ir keli jauni atlikėjai, tarp jų – aštuonmetis Andrius Kančys, tarptautinio gitaros konkurso Kijeve laureatas.

Kultūros ir meno projektų asociacija „G & T Promotion“ turi partnerių 17 užsienio šalių. Per 14 veiklos metų ji surengė daugiau kaip 120 užsienio ir Lietuvos menininkų koncertų, po keletą jaunųjų atlikėjų ir tarptautinių gitaros festivalių, labdaros projektų, daugybę seminarų ir meistriškumo kursų. Itin didelio pasisekimo sulaukė gitaros festivaliai „Gitaros pavasaris“ (1999, 2001) ir „Šiaurės pašvaistė – 2003“. Asociacijos „G & T Promotion“ kvietimu Lietuvoje viešėjo muzikantų iš Danijos, Rusijos, Čekijos, Vokietijos, Baltarusijos, Suomijos, Prancūzijos, Kipro, JAV, Izraelio, Ukrainos, Kanados, Olandijos,  Belgijos, Lenkijos, Italijos, Norvegijos ir Ispanijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.