Vilniuje - tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis

Pirmadienį Vilniuje prasideda tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis „Vilnius 2013“. Visą savaitę vyksiančio festivalio programoje - ne tik koncertai, bet ir tarptautinis mušamųjų instrumentų konkursas, meistriškumo kursai, mušamųjų instrumentų parodos.

Perkusininkas S. Auglys-Stanevičius.<br>p. Lileikis
Perkusininkas S. Auglys-Stanevičius.<br>p. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-05-06 12:21, atnaujinta 2018-03-07 04:59

Pirmasis festivalio koncertas Mykolo Romerio universitete skiriamas neįgaliems žmonėms. Šių metų festivalio organizatoriai kviečia pasiklausyti įvairios perkusinės muzikos, kurią atliks Anglijos, Italijos, Kosta Rikos bei Lietuvos perkusininkai.

Mušamųjų instrumentų festivalyje gros pasaulinį pripažinimą pelnę perkusininkai - marimbininkai Ludwigas Albertas iš Belgijos ir Chin Chen Lin iš Taivano, lenkų multiperkusininkas Piotras Suttas ir džiazo ansamblis „Vein trio“ (Šveicarija). Garbūs svečiai dalyvaus festivalio atidarymo koncerte gegužės 9 dieną Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

Pasak festivalio vadovo Sauliaus Auglio-Stanevičiaus, šiemet bus atliktos dvi pasaulinės premjeros marimbai ir simfoniniam orkestrui, taip pat skambės Lietuvoje negirdėti kūriniai chorui ir mušamiesiems.

Daug festivalio renginių vyks sostinės prekybos centre „Gedimino 9“, čia veiks ir mušamųjų instrumentų paroda, bus pristatomi elektroniniai būgnai. Festivalio koncertai rengiami ir  Švč. Trejybės graikų apeigų katalikų bažnyčioje, „Neringos“ restorane.

Baigiamajam festivalio akordui solinės perkusijos bei šiuolaikinės muzikos mylėtojai bus kviečiami į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos salę. Čia skambės kūriniai mažajam būgneliui, timpanams, vibrofonui bei marimbai, dalyvaus svečiai iš Kosta Rikos ir Italijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.