„Nuogo miesto“ vizija – žinomų žmonių akimis

„Lietuvos ryto“ fotografas Ramūnas Danisevičius į Vilnių pažvelgė kitaip. Ankstų rytą užfiksavęs miestelėnų kasdienybę, įspūdingo grožio kadrus fotografas perteikė plokščiuose televizorių ekranuose. „Pažangiausios technologijos suteikė galimybę sustabdyti laiką ir atrasti netikėtą miesto rakursą“, – kalbėjo parodos organizatoriai ir autoriai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

May 7, 2013, 5:10 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:03 AM

Interaktyvioje fotografijų parodoje „Nuogas miestas“ buvo pristatyti keturių autorių: aktoriaus Aisčio Mickevičiaus, fotografų Kęstučio Vanago, Jono Staselio ir vieno populiariausių tinklaraščio Lietuvoje autoriaus Mykolo Plesko fotografijų darbai.

„Aš esu miesto žmogus, mane žavi miesto kultūra, vaizdai, todėl tai atsispindi ir mano fotografijose. Net ir kelionėse man labiausiai patinka fiksuoti miesto vaizdus, pavogti ten gyvenančių žmonių akimirkas ir atskleisti jų nuotaiką“, – pasakojo Aistis Mickevičius.

Pasak spaudos fotografo K. Vanago, nors parodos temą galima suprasti dviprasmiškai, jo tikslas yra naudojant išmaniuosius fotoaparatus estetiškai ir gražiai perteikti kasdienybę, mus supantį pasaulį.

„Mieste vaikštantis fotografas nėra paprastas žmogus – jo sąmonė veikia per vaizdo ieškiklį, jis mąsto fotografinėmis kategorijomis, todėl iškart pradeda ieškoti vaizdų, ir taip atsiranda būsimos nuotraukos vizija. Šioje parodoje įamžinti vaizdai suteikia galimybę stabtelti ir pažvelgti į tuos pačius dalykus kitu kampu“, – pasakojo K. Vanagas.

Ekspozicijoje pateikiamos daugiau kaip 25 nuotraukos. Fotografijų paroda „Nuogas miestas“ bus eksponuojama Vilniuje gegužės 13–birželio 9 d. ir Kaune birželio 17–30 d.

Paroda „Nuogas miestas“ vyks gegužės 13–19 d. prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ (Ozo g. 25, Vilnius), gegužės 20–26 d. prekybos ir pramogų centre „Ozas“ (Ozo g. 18, Vilnius); gegužės 27–birželio 2 d. prekybos centre „Europa“ (Konstitucijos pr. 7A, Vilnius), birželio 3–9 d. prekybos ir pramogų centre „Panorama“ (Saltoniškių g. 9, Vilnius), birželio 17–23 d. prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ (Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaunas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.