Filmo apie diplomatą ir poetą J. Baltrušaitį premjera - Kaune

Antradienio pavakarę Kaune, Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerijoje, įvyks  Rusijos režisieriaus Jevgenijaus Cymbalo dokumentinio filmo „Jurgis Baltrušaitis: paskutinis sidabro amžiaus riteris“ premjera bei susitikimas su filmo autoriumi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 10:02 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:45 AM

Ši kino juosta apdovanota festivaliuose „Stalkeris“ ir „Literatūra ir kinas“ kaip geriausias nevaidybinis filmas. Jis pasakoja apie XX a. pradžios garsų poetą, vieną iš rusų simbolizmo pradininkų, vertėją, mokėjusį daugybę kalbų, kūrėją, į rusų teatrą „atvedusį“ garsius Europos dramaturgus Henriką Ibseną, Augustą Strindbergą, Maurice'ą Maeterlincką, Oscarą Wilde'ą.

Draugijos su šiuo žmogumi ieškojo Antonas Čechovas, Maksimas Gorkis, Konstantinas Stanislavskis, Vsevolodas Mejerholdas. Tapęs diplomatu J. Baltrušaitis nuo bolševikinio teroro išgelbėjo ne vieną kultūros žmogų.

Visas J. Baltrušaičio gyvenimas buvo nesutramdomos drąsos ir tarnavimo laisvei pavyzdys. Jis buvo paskutinis „sidabro amžiaus“ riteris. Gimęs Lietuvoje šis žmogus tapo žymiu Rusijos ir Europos kultūros veikėju. Tačiau dabar jo vardą retai prisimena net istorikai.

Filmą apie J. Baltrušaitį bus galima pamatyti nemokamai, įgarsintą originalo (rusų) kalba su lietuviškais subtitrais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.