Naujame rusų filme aktorius A. Paulavičius vaidins lietuvį

Vis dažniau kino ekranuose pasirodantis aktorius Andrius Paulavičius prisipažįsta, kad ryškiausias šių metų prisiminimas -  filmavimo aikštelė Rusijoje ant Ladogos ežero, iš kur neseniai parvyko suvaidinęs įsimintiną vaidmenį. Filmavimasis spaudžiant trisdešimties laipsnių šalčiui – nelengvas išbandymas aktoriui. “Tačiau man – kuo ekstremaliau, tuo įdomiau”, - juokėsi Andrius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:34 AM

Naujai kuriamame keturių serijų meniniame filme „Ladoga - gyvybės kelias“ apie Antrojo pasaulinio karo metus vienas personažas, vairuotojas Rimas Butkus, yra lietuvis, todėl nieko keista, kad kino kūrėjai nusprendė atsirinkti aktorių ne iš vietos įžymybių, o iš Lietuvos. Taip A. Paulavičius gavo galimybę padirbėti su rusų kino žvaigždėmis Andrejumi Merzlikinu, Aleksejumi Serebriakovu ir Ksenija Rapoport.

Keturių valandų filmą teko filmuoti du mėnesius. Nežinančius, kaip filmuojamas kinas, turėtų nustebinti šie skaičiai - gero filmo per visą dieną nufilmuojamos vos dvi minutės. Todėl visas filmas – tai milžiniškas darbas.

“Rusijoje filmuotis visada kur kas sunkiau nei savo šalyje. Ten niekas tavęs nežino, todėl žvaigždės statusą, jeigu jis yra, turi palikti namuose. Visi Lietuvos aktoriai su tuo susiduria išvykę dirbti į užsienį. Atrodo, daug metų dirbi, kad savo šalyje užsitarnautum vardą, tačiau nuvykęs kitur supranti, kad turi pradėti viską iš pradžių“, - pasakojo aktorius.

Todėl filmuodamasis rusų filmuose aktorius nė nesvajoja apie milijoninius honorarus: „Jei reikia, dirbu ir be algos, vien dėl šviesesnio rytojaus. Noriu būti pastebėtas užsienyje. O tada jau galėsiu prašyti ko nors solidesnio. Džiaugiuosi, kad atsiranda vis daugiau pasiūlymų filmuotis. “

Nors dauguma aktorių labiausiai didžiuojasi savo sukurtais vaidmenimis teatro scenoje, A. Paulavičius – visiškas kino fanas: „Filmavimo aikštelėje jaučiuosi kaip namie – ramus, atsipalaidavęs ir savo vietoje “. Deja, Lietuvoje kino kuriama nedaug, todėl aktoriams, norintiems vaidinti filmuose, tenka dairytis ir į kitas šalis.

A. Paulavičius sako, jog Rusijos rinkoje užsitarnauti gerą vardą nėra paprasta, tačiau vėliau gali gauti naują vaidmenį vien dėl režisieriaus, pas kurį filmavaisi, rekomendacijų. Pasirodo, didelis vaidmuo – nebūtinai didelis pliusas aktoriaus biografijai. Kur kas svarbiau suvaidinti sėkmingai, kad ir mažesnį vaidmenį.

„Rusų kuriamame filme aktorius vaidina vairuotoją lietuvį . Filmas pasakoja 1941 metų istoriją, kai tuometinis Leningradas buvo apsuptas vokiečių. Laisvas buvo tik siauras keliolikos kilometrų plyšelis per Ladogos ežerą. Žiemą per šį ežerą į Leningradą buvo tiekiamas maistas, vaistai ir kiti reikmenys, o iš apsupto miesto buvo išvežami badaujantys vaikai ir moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.