Festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ savaitgalis: džiazas, meilė ir daug šokio

Septynioliktasis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ artėja prie pabaigos, tačiau savaitgalį žiūrovai  dar laukiami festivalio šokio scenose, kuriose išvysime džiazuojančius danus su spektakliu „Meilės dainos“, kūrėjus iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos.

Nuolatinė festvalio viešnia - latvių choreografė O. Žitluchina.<br>O. Zernovas
Nuolatinė festvalio viešnia - latvių choreografė O. Žitluchina.<br>O. Zernovas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2013, 8:09 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:25 PM

Šeštadienio vakarą festivalyje šoks garsioji Danijos šokio teatro trupė, kurios vadovą britą Timą Rushtoną 2011 m. už nuopelnus šokiui Britų imperijos ordinu yra apdovanojusi pati karalienė Elžbieta. T. Rushtono spektaklis „Meilės dainos“ – tai keturiolikai šokėjų skirtas kūrinys apie mus ištinkančią meilę džiazuojančioje visatoje. Kai spektaklis buvo sukurtas 2011 m. ir pristatytas Danijos karališkajame teatre, keliems mėnesiams į priekį buvo išpirkti visi bilietai, o kritikai vienu balsu gyrė sėkmingą pastatymą. Galbūt spektaklio sėkmės esmė yra ta, kad tai nėra nei grynasis šokio spektaklis, nei džiazo koncertas, o greičiau „du viename“.

Kaip teigia T. Rushtonas, „spektaklis buvo kurtas siekiant lengvai suprantamo, tačiau su tradicijomis žaidžiančio kūrinio, kuris būtų choreografiškai sudėtingas ir reikalaujantis daug pastangų iš šokėjų ir iš choreografo. Džiazas, be abejo, kalba pats už save, o aš supratau, kad mano choreografijai jis suteikia kai ką visiškai nauja ir teatrališka“. Spektaklyje skamba gera sena džiazo klasika: Ellos Fritzgerald, Louiso Armstrongo, Billie Holiday ir Saros Lois Vaughan dainos, atliktos garsios danų daininkės Caroline Henderson.

Festivalyje taip pat viešės svečiųi iš Rusijos, Estijos, Latvijos. Tarp jų ir nuolatinė festvalio viešnia latvių choreografė Olga Žitluchina, šįkart pristatysianti darbą su vienu garsiausių Latvijos teatro ir mados fotografų Olegu Zernovu. Spektaklis „Mažiau galvosi – greičiau bėgsi“ bus rodomas šeštadienį prekybos centre „Europa“. Ten pat savo kompozicijas parodys ir M.K.Čiurlionio menų mokyklos mokiniai – jų „Vieno kąsnio improvizacijas“ bus galima išvysti sekmadienį.

Šiemet Auksiniu scenos kryžiumi apdovanota Klaipėdos menininkų grupė „Žuvies akis“ vilniečius supažindins su choreografo Petro Lisausko kompozicija „TUAŠ“ ir paskelbs vilniečiams apie naujojo uostamiesčio šokio teatro „PADI DAPI Fish“ įsikūrimą, o choreografės Rūta Butkus, Loreta Juodkaitė ir Kauno šokio teatras „Aura“ "Menų spaustuvėje" pasirodys su darbais, kuriuos pernai sukūrė kartu su Korzo šokio centru Korzo Hagoje (Olandija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.