O. Koršunovo spektakliui „Miranda” – pagrindinis tarptautinio festivalio Kroatijoje prizas

Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatras vasaros gastroles pradėjo kelione į Kroatiją. Čia Tarptautiniame mažosios scenos festivalyje trupė parodė spektaklį „Miranda“. Pasirodymas buvo daugiau nei sėkmingas – spektaklis pelnė du festivalio apdovanojimus, tarp jų – ir pagrindinį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2013, 2:14 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:47 PM

Tarptautinis mažosios scenos festivalis – jau dvidešimtą kartą Rijekoje (Kroatija) vykstantis renginys. Rengėjams pavyksta kasmet pritraukti vis kitų šalių atstovus. Šiemet gegužės 2-11 dienomis vykusiame festivalyje pasirodė Kroatijos, Slovėnijos, Serbijos, Makedonijos ir Lietuvos atstovai.

Jubiliejiniame 20-ajame festivalyje triumfavo O. Koršunovo režisuotas spektaklis „Miranda“. O. Koršunovui atiteko geriausio festivalio režisieriaus apdovanojimas, o pats spektaklis buvo išrinktas geriausiu visame festivalyje ir pelnė pagrindinį apdovanojimą. Festivalyje parodytame spektaklyje vaidino aktoriai Povilas Budrys ir Airida Gintautaitė.

20-asis tarptautinis mažosios scenos festivalis Rijekoje – nebe pirmas Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatrui. 2009-aisiais festivalio scenoje parodytas spektaklis „Hamletas“, o 2012-aisiais žiūrovai išvydo spektaklį „Dugne“.

Iš karto po festivalio Kroatijoje „Mirandos“ aktoriai sėdo į lėktuvą, skrendantį ne Lietuvos, o Italijos link. Vos pora dienų atsipūsti ir tuomet – pasirodymas Lukos mieste esančiame teatre "Teatro del Giglio".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.