Lietuvos stende Kanuose laukiama kino profesionalų iš viso pasaulio

Trečiadienį prasidėjusioje Kanų kino mugėje „Le Marché du Film“ duris atvėrė ir Lietuvos kino paviljonas. Jame pristatomi naujausi lietuviški filmai, šalies kino industrijos potencialas, filmų kūrimo ir bendradarbiavimo galimybės Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-15 14:40, atnaujinta 2018-03-06 17:42

Lietuvos kino stende tarptautinių kino festivalių programų sudarytojai, pardavimo agentai, platintojai bei kiti suinteresuoti užsienio atstovai galės ekranuose peržiūrėti naujausių lietuviškų filmų ištraukas, gauti informacijos apie Lietuvos įmones, filmavimo mūsų šalyje galimybes.

Nors į oficialią šių metų festivalio programą lietuviškų filmų nepateko,  jie bus pristatyti kino profesionalams. Čia įvyks pirmoji vaidybinės juostos „Santa“ (rež. Marius Ivaškevičius) peržiūra.

„Santa“ – tai jausmingas pasakojimas apie žmonių santykius ir gyvenimo išbandymus, kuriuos įveikti padeda tikėjimas stebuklu bei grynas šiaurės oras. Filmo veiksmas vyksta Lietuvoje ir Suomijoje. Per Kalėdų atostogas lietuvė Inga su savo septynerių metų sūnumi Vincu atvyksta į Rovaniemį – miestelį Suomijos šiaurėje – aplankyti Kalėdų Senelio, kuriuo dirbantis Jussi įsimyli Ingą. Nors tai drama, filme gausu ir komedijos, ir romantikos elementų.

Dokumentinių ir trumpametražių filmų peržiūrų paviljonuose taip pat bus rodomas Andriaus Lekavičiaus filmas „Mes už… Lietuvą!“, Jokūbo Viliaus Tūro filmas „Sapnuoju, kad einu“ ir 88 minučių trukmės trumpo metro filmų programa, parengta Lietuvos trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts“.

Programoje pristatomi 2012-2013 m. filmai, kurie jau buvo parodyti keliuose užsienio festivaliuose bei vis dar sėkmingai po juos keliauja. Kitas svarbus programos akcentas – žanrų įvairovė: į ją įtraukta ir animacinių, ir vaidybinių, ir dokumentinių filmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?