Kaune aidi patrankų šūviai

Rotušės aikštėje penktadienio vakarais aidi patrankų šūviai. Nauja šio sezono tradicija kauniečiai raginami baigti darbus ir pradėti linksmai švęsti savaitgalį. Pramoga vilioja ir turistus.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

May 18, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:15 PM

Nuo gegužės kiekvieną penktadienį 19 valandą šalia Kauno rotušės pasigirsta trys garsūs patrankos šūviai.

Juos paleidžia karinėmis uniformomis, sukurtomis pagal XVIII amžiaus pabaigos lietuvišką kariškių aprangą, vilkintys Kauno karo istorijos klubo nariai.

Kauno miesto ceremonmeistras Kęstutis Ignatavičius tvirtino, jog patrankos šūviai skelbia tris svarbius įvykius.

„Pirmasis kauniečiams praneša apie savaitės darbų pabaigą, antrasis juos kviečia pradėti švęsti savaitgalį, o trečiasis sveikina miesto svečius ir kviečia juos įsitraukti į linksmybes“, – pasakojo K.Ignatavičius.

Nauja tradicija į Rotušės aikštę kaskart pritraukia būrį smalsuolių. Žmonės ne tik stebi, kaip karo istorijos rekonstruktoriai užtaiso pabūklą ir iš jo iššauna.

Šalia uniformuotų istorikų kauniečiai ir miesto svečiai noriai fotografuojasi, domisi jų naudojama senovine karo technika.

„Patrankos, iš kurių šaudome, sveria 300 kilogramų. Jos išlietos pagal istorinius šaltinius. Tokia technika lietuvių artileristai naudojosi 1792 metais. Šias patrankas naudojame įvairių miesto švenčių metu ir inscenizuotose šventėse“, – sakė karo istorikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.