Vilniaus senamiesčio baras „In vino“ pradeda pirmadienių su poezija sezoną

Gegužės 20-osios pirmadienis – pirmas iš devynių šios vasaros pirmadienių, kai Vilniaus senamiesčio bare „In vino“ aktoriai vėl skaitys poeziją. Šį vakarą 21 val. „In vino in Poesis“ ciklą pradės aktorius Andrius Bialobžeskis. Jo skaitomą programą režisierius Rokas Ramanauskas pavadino „Živago eilėraščiais“ ir patikslino, kad tai, be abejo, Boriso Pasternako poezija, bet rašyta romano personažo vardu.

Poeziją bare „In vino“ skaito aktorius K. Glušajevas.
Poeziją bare „In vino“ skaito aktorius K. Glušajevas.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Oginskaitė

May 20, 2013, 7:01 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:07 PM

R. Ramanauskas – poezijos vakarų „In vino“ įkvėpėjas ir imperatorius, kaip jį pravardžiuoja A. Bialobžeskis, tapęs vienu nuolatinių skaitovų vasaros pirmadieniais. Poezija bare „In vino“ skambės jau septintą sezoną, vadinasi, ir „trupė“ jau susiformavo – Darius Gumauskas, Dainius Gavenonis, Kirilas Glušajevas.

Eilėraščius aktoriams parenka R. Ramanauskas, jis juos dalija kaip vaidmenis, nujausdamas, kuris poetas tinka konkretaus aktoriaus asmenybei. B. Pasternakas jau yra skambėjęs „In vino“ erdvėje, kaip ir Marcelijus Martinaitis, Rimvydas Stankevičius, kaip ir Ana Achmatova, Arsenijus Tarkovskis. Rusų poezija čia skaitoma originalo kalba ir ištikimi poezijos vakarų lankytojai tą žino.

Kitą pirmadienį K. Glušajevas skaitys Andrejų Voznesenskį, birželio 3 d. – Aidas Marčėnas skaitys savo eilėraščius, o birželio 10 d.  A. Bialobžeskis – Gintarą Bleizgį. R. Ramanauskas savo rengiamų programų „In vino“ nesistengia reklamuoti, nes bohemiškas baras vasarą per pirmadienius su poezija turi nemažai gerbėjų, tenka iš anksto užsisakyti staliukus.

Tačiau kas nori nesupainioti, kada D. Gumauskas skaitys Nikolajų Gumiliovą, kada D. Gavenonis – Sergejų Gandlevskį, jaunas poetas Mindaugas Nastaravičius skaitys save, K. Glušajevas – Fiodorą Svarovskį, o Rasa Samuolytė su Giedriumi Savicku – haiku, gali pasidomėti „In vino“ feisbuko afišoje.

Ar aktoriai ir poezijos klausytojai po atviru vasaros dangumi nebijo lietaus? „Milijoną kartų lijo, - primena R. Ramanauskas, - ir niekas neišsigando. Tiesa, niekada nelijo stipriai.“

Vasarai įpusėjus „In vino in Poesis“ kelsis į Nidą ant baro stogo, nuo kurio matysi ir jūra, ir marios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.