Tarptautiniame Krokuvos kino festivalyje - net du lietuviški dokumentiniai filmai

Gegužės 26 dieną prasidėjo 53-iasis Krokuvos (Lenkija) kino festivalis. Tai vienas seniausių dokumentinių, animacinių bei trumpo metražo filmų festivalių Europoje, aštuonių dienų konkursinėse ir specialiose programose pristatysiantis apie 250 filmų iš viso pasaulio.

Kadras iš filmo "Tėvas".
Kadras iš filmo "Tėvas".
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2013, 12:56 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:33 AM

Šių metų vidutinės trukmės dokumentinių filmų konkursinėje programoje dalyvauja režisieriaus Marato Sargsyano filmas ,,Tėvas”, iš labai arti žvelgiantis į vieno įdomiausių buvusio Sovietų Sąjungos nusikaltėlių Vido Zenono Antonovo šiandieninį gyvenimą. Tai antrasis tarptautinis festivalis, kuriame dalyvauja dokumentinis filmas ,,Tėvas”, vos prieš mėnesį parsivežęs vieno pagrindinių dokumentinių filmų festivalių ,,Visions Du Reel” (Šveicarija) prizą už geriausią vidutinės trukmės filmą.

Specialioje Krokuvos festivalio programoje ,,Kažkur Europoje” dalyvauja Linos Lužytės dokumentinis filmas ,,Igruški”, pasakojantis apie Žlobino miesto Baltarusijoje gyventojų kasdienybę. Tai trečiasis tarptautinis festivalis debiutiniam dokumentiniam režisierės filmui, šių metų pavasarį nominuotam ,,Sidabrinei gervei” geriausio dokumentinio filmo kategorijoje bei tapusiam vienu iš trijų pretendentų per Lietuvos kino operatorių asociacijos ,,Ąžuolo” apdovanojimus už geriausią metų operatoriaus darbą kine.

Birželio 2 dieną Drakono simbolio prizais laureatus apdovanosiantis Krokuvos kino festivalis yra oficialiai pripažintas Tarptautinės kino prodiuserių asociacijų federacijos (FIAPF), Europos kino akademijos (EFA) ir Kino, meno ir mokslo akademijos.

Filmo „Tėvas“ anonsas

Filmo „Igruški“ anonsas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas