Patvirtinta Kultūros taryba, jai vadovaus D.Urbanavičienė

Vyriausybė penktadienį patvirtino Lietuvos kultūros tarybos sudėtį, tarybos pirmininke paskirta kultūros vadybininkė Daina Urbanavičienė.

D. Urbanavičienė tapo pirmąja Lietuvos kultūros tarybos pirmininke.<br>T. Bauras
D. Urbanavičienė tapo pirmąja Lietuvos kultūros tarybos pirmininke.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 31, 2013, 12:16 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:32 AM

D. Urbanavičienė nuo 2010 metų dirba Vilniaus dailės akademijos projektų skyriaus vadove, anksčiau ji dirbo viešosios įstaigos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ specialiųjų renginių ir programos skyriaus vadove. 2011 metais su Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicija ji išrinkta į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

Be pirmininkės, ketverius metus tarybos narių susirinkime taip pat dirbs kompozitorius Vidmantas Bartulis, poetas, vertėjas Vladas Braziūnas, menotyrininkė, dailės istorikė Rūta Janonienė, teatro kritikas Vaidotas Jauniškis, bibliotekininkė Rima Maselytė, architektas Kęstutis Pempė, dailininkas Saulius Valius, kultūros vadybininkas, muzikos edukologas Remigijus Vilys, tautinių mažumų atstovas Stanislavas Vidtmannas ir fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas.

Vyriausybės pranešime teigiama, kad pristatydamas tarybos narių kandidatūras Ministrų kabinetui, kultūros ministras Šarūnas Birutis pabrėžė, kad tarybai teks didelė atsakomybė užtikrinti skaidrų ir efektyvų valstybės lėšų skyrimą kultūros projektams. Jis pabrėžė, kad visi siūlomi tarybos nariai atitinka įstatyme keliamus reikalavimus, yra žinomi Lietuvoje asmenys dėl savo nuopelnų kultūrai ar menui, turi patirties įgyvendinant kultūros projektus bei kompetencijos ir žinių, padėsiančių siekti tarybai keliamus tikslus ir įgyvendinti jos funkcijas.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojus Kultūros tarybos įstatymui, iškilo problemų dėl kultūros finansavimo. Pagal jį kultūros projektams skirtas lėšas administruoja Kultūros taryba, o ši iki šiol nebuvo sudaryta.

Pernai rugsėjį Seimas priėmė Kultūros tarybos įstatymą, kuriuo įsteigiama Kultūros taryba, atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą. Ji taip pat administruoja Kultūros rėmimo fondo lėšas, skiria kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoja kultūros ir meno tyrimus, koordinuoja jų gyvendinimą, stebi, kaip projektai įgyvendinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.