Lietuvos teatro sąjunga sezoną uždaro tėvo ir sūnaus koncertu

Lietuvos teatro sąjungoje birželio 5 d., trečiadienį, įvyks paskutinis šio sezono renginys – aktorių Sauliaus ir Jokūbo Bareikių koncertas. Retai scenoje kartu susitinkantys aktoriai pristatys dviejų dalių programą. Bardų muzikos gerbėjai kviečiami pasiklausyti autorinių atlikėjų dainų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-01 21:21, atnaujinta 2018-03-06 00:22

S. Bareikis su sūnumi aktoriumi Jokūbu scenoje susitinka labai retai, dažniau per jųdviejų koncertus, kurie per metus įvyksta vos kelis kartus, tačiau tampa vis populiaresni.

S. Bareikis į sceną dabar dažniau lipa dainuoti arba, kaip pats sako, vaidinti savęs, viešai perskaityti keletą savo muzikinio dienoraščio puslapių. Aktorius dainuoja tai, ką kužda širdis, – atvirai, jautriai ir nuoširdžiai. Tai nėra stilistika, tai – muzikine kalba parašytas dienoraštis.

O šeimyninis aktorių duetas susiformavo beveik atsitiktinai. Vytauto Kernagio gitaros laureatas, aktorius S. Bareikis sako apie sūnaus kuriamas dainas sužinojęs visai neseniai – prieš porą metų vasarą, kai į dainuojamosios poezijos festivalį „Akacijų alėja“ koncertuoti drauge su Jokūbu jį pakvietė Virgis Stakėnas.

Pasak Sauliaus, artimam giminaičiui ar draugui, kurio nuomonė tau yra svarbi, parodyti savo kūrinius sunkiausia, reikia laiko, kad susikauptum ir pasiryžtum šiam žingsniui. Šiuo atveju jis buvo sėkmingas ir platus – Lietuvos teatro sąjungoje tėvas su sūnumi kartu dainuoti į sceną žengs jau ne pirmą kartą.

Anot Jokūbo, su tėvu jie dažnai susitinka, kartu praleidžia šventes, o bendra kūrybinė veikla suartina dar labiau. „Abu esame užsivertę darbais, visur tiesiog lakstome ir rasti progą repeticijoms nelengva, – pripažįsta J. Bareikis. – Dažniausiai pasiskirstome funkcijas ir abu mokomės atskirai, o tuomet aš atvažiuoju pas tėvą ir suderiname galutinius koncerto akcentus.“

S. ir J. Bareikių koncertas. Birželio 5 d. 18 val.  Lietuvos teatro sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?