„Roko baladėse“ – balsingiausi rokeriai ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Birželio 8-osios vakarą Vilniaus paveikslų galerijos kieme griaudės legendiniai roko kūriniai. Koncerto „Roko baladės“ scenoje susitiks bene balsingiausi Lietuvos rokeriai Povilas Meškėla, Jeronimas Milius ir Česlovas Gabalis, o jiems akompanuos ambicingų projektų nevengiantis Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO), vadovaujamas maestro Gintaro Rinkevičiaus.

Koncerto „Roko baladės“ scenoje susitiks bene balsingiausi Lietuvos rokeriai (iškairės): J. Milius, P. Meškėla ir Č. Gabalis.
Koncerto „Roko baladės“ scenoje susitiks bene balsingiausi Lietuvos rokeriai (iškairės): J. Milius, P. Meškėla ir Č. Gabalis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2013, 12:50 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:36 PM

„Metallica“, Ozzy Osbourne‘as, „Queen“, Bryanas Adamsas, „Deep Purple“, „Foreigner“, „Depeche Mode“, „Tears for Fears“ – šie vardai žinomi ne tik aistringiems melomanams, bet ir itin muzika nesidomintiems tautiečiams. Klasika tapę šių grupių kūriniai pritariant  LVSO suskambės keliskart galingiau, neabejoja vienas koncerto dalyvių P. Meškėla. „Pasakysiu trumpai: koncerte skambės tai, kas tikra, gražu ir galinga“, – apibendrino dainininkas.

Šiais metais naują albumą „Nepasiduok“ su grupe „Rojaus tūzai“ išleidęs dainininkas neslepia, kad koncertuoti su orkestru – visuomet iššūkis net ir tokiam patyrusiam scenos vilkui kaip jis. Tačiau šiuo atveju daug kas priklauso ne tik nuo pačių muzikantų ir dainininkų, bet ir nuo aptarnaujančio personalo, o ypač – nuo garso operatorių.

„Laimė, technika gerokai patobulėjo, o ir žmonių, sugebančių ją valdyti,  dabar irgi yra nemažai. Koncertuojant su orkestru svarbiausia, kad jo neužgožtų elektriniai muzikos instrumentai. Gitaros džeržgėjimas neturi užgožti obojaus solo partijos, privalo girdėtis visi instrumentai – nuo fleitos iki smuiko. Ir jeigu visa tai yra įgyvendinama, vadinasi, muzika suskambėjo, koncertas pavyko“, – sako žinomas dainininkas, kuris pastaruoju metu ir pats neretai organizuoja didžiulius renginius.

  J. Milių, kuris koncerte atliks „Deep Purple“ „Mistread“, „Kansas“ „Dust in the wind“ ir kt. kūrinius, Povilas dabar vadina vienu geriausių savo draugų, nors kažkada buvo jo mokytojas. „Dabar esame draugai, nors mokytojo ir mokinio santykiai išliko. Tik dabar ne tik jis iš manęs, bet ir aš iš jo mokausi. Mūsų santykiai puikūs, kartu galime ne tik pasikalbėti, bet ir patylėti“, – vienam talentingiausių savo mokinių ir scenos partnerių komplimentų negailėjo „Rojaus tūzų“ dainininkas.

Scenos senbuvis Č. Gabalis – taip pat geras P. Meškėlos bičiulis, kurį visada smagu susitikti bendruose renginiuose. Č. Gabaliui patikėta atlikti kanadiečių dainininko Bryano Adamso kūrinius. Jie bene labiausiai tinka jo balsui – juk ne veltui atlikėjas vadinamas lietuviškuoju B. Adamsu.

Koncerto kulminacija turėtų tapti visų trijų rokerių kartu atliekami kultiniai kūriniai: „Depeche Mode“ „Personal Jesus“, „Metallica“ „Enter Sandman“ ir B. Adamso „All for love“.

Koncertas „Roko baladės“ su P. Meškėla, Č. Gabaliu ir J. Miliumi bei LVSO, tą vakarą diriguojamu jauno dirigento Ričardo Šumilos, birželio 8 d. 20 val. Vilniaus paveikslų galerijos kieme (Didžioji g. 4, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.