Baleto choreografų kūrybingumas vėl sulaukė sėkmės

Plojimų audra Vilniuje sutiktas antrasis choreografinių kompozicijų projektas „Kūrybinis impulsas II“, jo kūrėjai ir atlikėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2013, 11:25 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:42 PM

Bene labiausiai žiūrovams šįmet patiko Martyno Rimeikio sukurta abstrakti miniatiūra „Kelionė“ pagal Maxo Richterio muziką. Kūrinys, kuriame šoka dvi poros, išsiskyrė ir subtilia scenografija. Ankstesnė M. Rimeikio kompozicija „Belaukiant Godo“ buvo ne tik pažymėta kaip geriausia Kūrybinio impulso I“ choreografija, bet ir parodyta šių metų tarptautiniame festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ greta žymių choreografų darbų.

Taip pat koncerte „Kūrybinis impulsas II“ savo kūrybą pagal užsienio ir lietuvių šiuolaikinių kompozitorių muziką pristatė LNOBT baleto trupės šokėjai Davidas Isaacas Evansas ( Šukės“), Vaida Šniurevičiūtė („Nejuokaukit, nėra žodžio MES“), Živilė Baikštytė („Feliformia“), Olga Konošenko ir Igoris Zaripovas.

Parodyta ir Baltarusijos choreografų žaisminga miniatiūra „Fado“, o Boriso Eifmano baleto teatro iš Sankt Peterburgo solistas Olegas Gabyševas sužavėjo žiūrovus savo ne tik sušoktu, bet ir suvaidintu „Macho“.

LNOBT baleto trupės meno vadovas ir „Kūrybinio impulso“ iniciatorius Krzysztofas Pastoras neabejoja, kad šis projektas galėtų turėti didelę ateitį. „Galima būtų rengti pasikeitimus, bendrus choreografinius projektus su Varšuvos ir Amsterdamo baleto trupėmis, nors tai kol kas - tik tolimi planai“, - sakė K. Pastoras.

Pasak baleto trupės meno vadovo, šis projektas svarbus ne tik tiems, kas bando kurti choreografiją, bet ir ją atliekantiems: tai galimybė šokėjams išbandyti jėgas kitokiame amplua, mat baleto trupės pagrindą sudaro klasika ir jos neketinama atsisakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.