Choreografei A. Cholinai Maskvoje įteikta O. Jankovskio premija

Choreografė Anželika Cholina apdovanota aktoriaus Olego Jankovskio premija „Tvorčeskoje otkrytije“ ("Kūrybinis atradimas").  Premija choreografei įteikta Maskvoje įvykusiame teatro festivalio „Čerešnevyj les“ uždarymo ceremonijoje.

Choreografė Andželika Cholina.<br>V. Ščiavinskas
Choreografė Andželika Cholina.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2013, 8:20 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:46 PM

O. Jankovskio premija neturi atskirų nominacijų, ji skiriama įvairių meno sričių atstovams - literatūros, muzikos, kino, teatro. Garsaus rusų aktoriaus, įkūnijusio ir Baroną Miunhauzeną, vardu pavadinto apdovanojimo kriterijus - būti tikru savo sričiai atsidavusiu menininku, artistu, supažindinančiu žmones su nuostabiu meno pasauliu.

Šiemet apdovanojimai buvo įteikti aktoriams Olegui Tabakovui, Renatai Litvinovai, Oksanai Fanderai, Olegui Menšikovui ir Sergejui Šakurovui, režisieriams Konstantinui Bogomolovui ir Sergejui Ženovačiui, dailininkui Borisui Mesererui, smuikininkui ir dirigentui Vladimirui Spivakovui bei choreografei A. Cholinai.

„Manau, kad mano spektakliai skiriasi tuo, kad yra gyvi. Myliu gyvą teatrą ir džiaugiuosi, kad mano pastatymai bei mano tiesos domina ir jaudina žiūrovą“, - Maskvos žurnalistams po premijos įteikimo sakė A. Cholina.

Jos šokio spektakliai „Ana Karenina“, „Karmen“, „Moterų krantas“ šiuo metu rodomi visoje Rusijoje, kur susilaukė didžiulio susidomėjimo, buvo nominuoti įvairioms šalies premijoms ir vainikuoti O. Jankovskio apdovanojimu.

Specialiai šiam apdovanojimui stiklo meistras Silvanas Sinjoretas iš Venecijos sukūrė didžiules vyšnias iš Murano stiklo. Po premijų įteikimo visi laureatai tradiciškai pasodino po vyšnios medį Paškovo rūmų kieme, kur kasmet vyksta ši ceremonija.

Ketvirtus metus teikiama premija anksčiau buvo apdovanoti dirigentas Jurijus Bašmetas, aktoriai Konstantinas Chabenskis, Sergejus Makoveckis, saksofonininkas Igoris Butmanas, pianistas Denisas Macujevas ir daugelis kitų garsių menininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.