Kurti naujo filmo - iš Prancūzijos į Lietuvą

Šios savaitės pradžioje kino kompanijos "Fralita Films"  būstinėje Vilniuje įsivyravo džiaugsmingas šurmulys: prasidėjo lietuviško ilgametražio filmo „Sangailė“ kūrimo parengiamieji darbai. Šiuo metu atrenkami aktoriai, baigiama formuoti filmo  komanda. Režisierė – jau daugiau kaip dvidešimt metų Prancūzijoje gyvenanti ir kurianti Alantė Kavaitė. Karjerą kine ji pradėjo dar būdama aštuoniolikos - sukūrė pagrindinį Beatričės vaidmenį Raimundo Banionio filme „Džiazas“. Vėliau nutarė  gilintis į vizualiuosius menus Prancūzijos Avinjono nacionalinėje aukštojoje dailės mokykloje ir Paryžiaus aukštojoje dailės mokykloje.

Režisierė A. Kavaitė.
Režisierė A. Kavaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2013, 11:09 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:38 PM

A. Kavaitės režisūrinis ilgametražis debiutas - mistinė drama „Ecoute le Temps“ („Laiko garsai“), parodytas Prancūzijoje ir Anglijoje 2007 m. vasarą. Filmas apkeliavo daugiau nei dvidešimt tarptautinių festivalių, tarp jų -  „Kino pavasarį“ (kuriame Alantė taip pat buvo konkursinės programos žiuri narė 2011-aisiais) bei tarptautinį moterų filmų festival į„Šeršėliafam“, kurį atidarė 2009-aisiais.

 Vos prieš dvi savaites į Vilnių atvykusi režisierė jau įnikusi į pasirengimą naujajam filmui. „Džiaugiuosi dirbdama su Lietuvos kino kūrėjais. Mane labai įkvepia jaunoji aktorių karta, dabartinis Lietuvos jaunimas. Mano pačios gyvenimas susiklostė taip, kad Lietuvą palikau dar būdama beveik paauglė, todėl grįžimas čia kurti filmo būtent apie paauglystę man turi daugiaprasmę reikšmę", - sakė  A. Kavaitė.

„Sangailė“ atskleis jaunos merginos baimes ir svajones. Sangailė svajoja skraidyti akrobatiniu lėktuvu, bet kad įveiktų aukščio baimę turi išsivaduoti iš vidinių kompleksų bei nepasitikėjimo savimi gniaužtų.

Filmą prodiusuoja kompanija "Fralita Films" su Prancūzijos partnere kompanija "Les Films d‘Antoine". Visi kūrybinės komandos nariai – lietuviai, išskyrus operatorių Dominique'ą Coliną, ilgametį Alantės kūrybinį partnerį. D. Colinas per savo karjerą nufilmavo daugiau kaip 30 ilgametražių filmų, bendradarbiavo su tarptautinį pripažinimą pelniusiais režisieriais Gasparu Noe, Cedricu Klapischu, Marina De Van ir kitais.

„Džiaugiamės gavę galimybę į Lietuvą susigrąžinti tokią talentingą kūrėją, - sakė filmo prodiuserė Živilė Gallego. – Filmui „Sangailė“ kartu ruošėmės dvejus metus, todėl nekantraujame pagaliau įgyvendinti šį projektą. Ypač daug darbo reikės sudėtingoms skraidymo akrobatiniais lėktuvais scenoms – tai turėtų būti autentiškas ir stiprus vizualinis elementas lietuvių kinematografijoje.“

Filmavimo pradžia numatoma liepos pabaigoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.