Ar M. Levickis gros stadionuose?

Įtakinga muzikos įrašų leidybos firma „Decca Classics“ jau pradėjo lietuvių akordeono virtuozo Martyno Levickio debiutinio albumo reklaminę kampaniją. „Decca Classics“ išleistas lietuvio albumas „Martynas“ liepos 1-ąją pasirodys tarptautinėje rinkoje.

M. Levickio naujojo albumo viršelis.
M. Levickio naujojo albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Jun 6, 2013, 9:42 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:33 PM

M. Levickio nuotrauka puikuojasi „Decca“ profilio viršelyje socialiniame „Facebook“ tinkle. Čia skelbiami ir naujojo albumo kūriniai, atliekami bei komentuojami Martyno.

Tarptautiniame menų vadybos žurnale „International Arts Manager“ lietuvio sutartis su „Universal Music“ priklausančia „Decca“ vadinama istorine, mat M. Levickis tapo pirmuoju akordeonistu, kuriuo susidomėjo ši muzikos verslo gigantė.

22 metų šiauliškio pavardė nuo šiol minima „Decca“ artistų sąraše greta iškiliausių šių dienų muzikų Valerijaus Gergijevo, Danielio Barenboimo, Vladimiro Aškenazio, Seiji Ozawos, Jessye Norman, Rene Fleming, Jono Kaufmanno ir daugybės kitų bei jau palikusių šį pasaulį legendų Luciano Pavarotti, Joan Sutherland, Renatos Tebaldi.

„Nepaprastas Martyno virtuoziškumas ir šoumeno talentas – būtent tai, ko reikia jo puikiajam instrumentui. Decca“ pasiryžusi drauge su juo plėsti akordeono muzikos ribas“, - sakė sutarties pasirašymo proga „Decca“ vykdantysis direktorius Paulas Moseley.

Kompanijos tinklapyje primenama, jog akordeonas dažniausiai siejamas su Rytų Europos bei Pietų Amerikos liaudies muzika. „Tačiau jaunasis lietuvių virtuozas siekia įrodyti, kad akordeonas tinka bet kokiam repertuarui“, - rašo „Decca“.

Naujajame albume M. Levickis keliauja po pasaulį ir per epochas – nuo Johanno Sebastiano Bacho ir Antonio Vivaldi muzikos iki Ennio Morricone ir Lady Gaga kūrinių. Tai tikra stilių vaivorykštė!

„Aš noriu pakeisti akordeono įvaizdį, bet kartu bandau atskleisti savo kaip atlikėjo galimybes. Visos šių kūrinių aranžuotės yra naujutėlaitės – jie dar nebuvo taip atliekami“, - pasakoja apie albumą M. Levickis.

Neseniai baigęs Londono karališkąją muzikos akademiją Martynas gali didžiuotis puikiu klasikiniu išsilavinimu. Tačiau klasika jo profesiniai interesai nesibaigia.

Praėjusį rudenį atlikėjas Lietuvoje pristatė popmuzikos hitų albumą „iAccordion“. O nuo šių metų jo karjera rūpinasi „The Music and Media Partnership“ vykdantysis prodiuseris Rickas Blaskey, sumanęs išplukdyti akordeoną į plačius populiarumo vandenis.

Šis prodiuseris dirba taip pat su vokiečių smuikininku Davidu Garrettu, kuris griežia klasiką popstiliumi ir dažniausiai koncertuoja stadionuose. Ar nelaukia toks likimas ir M. Levickio? Tarp kitko vieną „Decca“ albumo kūrinių jis įgrojo su D. Garrettu.

Tačiau lietuvis kol kas, atrodo, nežada atsisveikinti su akademine muzika. Šį sezoną jis pristatė rimtas programas Londono „Wigmore Hall“ bei „Royal Festival Hall“, o prieš savaitę grojo Davido Knottso ir Jessicos Walker kabaretinės siaubo operos „An Eye for an Eye“ pasaulinėje premjeroje „Bath Music Festival“.

Po pasirodymų Didžiojoje Britanijoje ir JAV M.Levickis prisistatys visais amplua Lietuvoje. Jis gros savo rengiamos Akordeono savaitės koncertuose Kristupo festivalyje muziką nuo pophitų iki šiuolaikinių kompozitorių kūrinių.

„Norėčiau įrašyti ir šiuolaiknės akordeono muzikos albumą, - atskleidė atlikėjas. - Kita vertus, tokiu galima vadinti ir naująjį „Decca“ leidinį: jame – taip pat šiuolaikinė muzika, tik pateikta kitu rakursu“.

Albumą „Martynas“ muzikantas pristatys birželio 10-ąją „Spitafields“ vasaros festivalyje Londone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.