Žiūrovams - dar trys progos pamatyti „Paskutinę Krepo juostą“

Premjeriniai Oskaro Koršunovo režisuotos „Paskutinės Krepo juostos“ spektakliai susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio ir salėje tilpo toli gražu ne visi, kurie norėjo, tad publikos pageidavimu birželio mėnesį skelbiami trys papildomi spektakliai. Žiūrovai laukiami birželio 20, 21 bei 27 dienomis.

Scena iš spektaklio „Paskutinė Krepo juosta“.<br>D. Matvejevas
Scena iš spektaklio „Paskutinė Krepo juosta“.<br>D. Matvejevas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:28 PM

Airių dramaturgo Samuelio Becketto pjesė „Paskutinė Krepo juosta“ – vienas iš absurdo literatūros klasikos veikalų,  gvildenančių skaudžią žmogaus amžiaus kaitos temą. Kaip pjesėje teigia pagrindinis ir vienintelis jos veikėjas Krepas, tai yra kelionė praeitin. Krepas, ilgą gyvenimą jau nugyvenęs vyras, sėdi savo kambaryje, paskendęs tarp daugybės juostų su savo paties balso įrašais iš praeities.

Spektaklyje vaidina aktorius, gyva Lietuvos kino legenda Juozas Budraitis. Scenografiją sukūrė menininkas Dainius Liškevičius, su O.Koršunovu bendradarbiavęs spektakliuose „Dugne“ bei „Miranda“. Muziką - kompozitorius Gintaras Sodeika, dviejų Auksinių scenos kryžių laureatas.

„Paskutinėje Krepo juostoje“ režisierius pasodina žiūrovus dar arčiau aktoriaus – čia jis sėdi, juda bei veikia ne prieš publiką, o tiesiog tarp jų. Nebelikę „Dugne“ dar buvusių pakylų žiūrovams, bent minimaliai juos skyrusių nuo aktorių. Publika ir J. Budraičio kuriamas Krepas gyvena viename lygmenyje, sėdėdami ant tokių pačių kėdžių. Jų čia yra vos kelios dešimtys.

„Niekada nebūčiau statęs „Paskutinės Krepo juostos“, jei ne aktorius J. Budraitis, kuris savo amžiumi, gyvenimo patirtimi, intelektu gali tapti tuo beketišku simboliu“, - apie pjesę bei pagal ją sukurtą spektaklį kalbėjo režisierius O. Koršunovas.

J. Budraičio bei O. Koršunovo teatrinė laboratorija, pavadinta „Paskutine Krepo juosta“, publikos lauks birželio 20, 21 bei 27 dienomis. Spektaklis rodomas OKT studijoje (Ašmenos g. 8, Vilnius). Visų spektaklių pradžią 19 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.