Lietuvių tapyba ir skulptūra - Paryžiaus centre

Antradienį, birželio 11-ąją, Paryžiaus galerijoje “La Capitale Galerie” bus atidaryta tapytojo Viginto Stankaus ir skulptoriaus Stasio Žirgulio darbų paroda. Ten viešinčius menininkus galerija pristatys Paryžiaus meno gerbėjams ir Prancūzijoje gyvenantiems lietuviams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2013, 9:10 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:43 PM

1991-aisiais tapyti pradėjęs V. Stankus, Lietuvos dailininkų sąjungos narys, jau yra surengęs daugiau kaip 70 autorinių ir grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje – Vokietijoje, Olandijoje, JAV, Ispanijoje, Norvegijoje. Mėgstamiausias menininko žanras – abstrakcija. V. Stankaus kūriniai alsuoja ekspresija, dinamika, ritmu, spalvų vibracija, medžiagiškumu. V. Stankus siekia eksperimentuoti, naudoja netradicines medžiagas, jo darbai žavi faktūros turtingumu, jos gyliu.

Kaip sako Vigintas, jo darbų neapibrėžtumas suteikia daugiau erdvės žiūrovo interpretacijai, leidžiant meditatyviai stebėti kūrinį. Harmonija menininko paveiksluose randasi natūraliai, ji nesukuriama pasitelkiant logiką, ji tiesiog atsitinka ir, kai tai atsitinka, paveikslas pradeda gyventi savo gyvenimą. Neabejingo Rytų filosofijai autoriaus kredo: „Teigiamos emocijos atsispindi kiekviename kurinyje.”

Skulptorius S. Žirgulis  žinomas Lietuvos menininkas, kuriantis dviejų amžių ir dviejų skirtingų istorinių epochų sandūroje. Skulptorius parodose dalyvauja nuo 1975 m., o jo darbų yra įsigiję Kelno moderniojo meno muziejus, Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus, Rygos Nacionalinis dailės muziejus, Lietuvos dailės fondas, privačios galerijos ir asmenys Olandijoje, Vokietijoje, Suomijoje, JAV ir kitur.

Kauniečio menininko darbai yra labai įvairūs – pradedant monumentaliąja skulptūra ir baigiant mažąja plastika. Jo darbams būdingas subtilus saiko jausmas, mokėjimas lakoniškai ir tiksliai įkūnyti pasirinktą temą arba siužetą. Skulptorius nevengia konceptualių asociacijų, simbolių ir metaforų. S. Žirgulis meistriškai naudoja skirtingas medžiagas, atsižvelgdamas į jų prigimtį, simbolinę reikšmę bei psichologinį poveikį. Medis, bronza, granitas, šlifuotas aliuminis, plienas, švinas skirtingai veikia žiūrovą, o jų deriniai suteikia formoms išskirtinį skambesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.