E. Vertelytės „UB Lama“ - etnografinių filmų festivalyje Škotijoje

Škotijos sostinėje Edinburge jau tryliktąjį kartą vyksiančio tarptautinio etnografinių filmų festivalio RAI konkursinėje programoje penktadienį bus rodomas pasaulį apkeliavęs Eglės Vertelytės dokumentinis filmas „UB Lama“, pasakojantis apie mongolų berniuką, kuris bando tapti budistų vienuoliu.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-06-11 20:09, atnaujinta 2018-03-05 15:47

Šių metų festivalyje šešiose konkursinėse programose varžysis 60 filmų. „UB Lama“ dalyvaus konkursinėje programoje „Basil Wright“ prizui laimėti. Šioje programoje pristatomi žmonija susirūpinę ir naujų kino formų ieškantys filmai.

Festivalį rengia Škotijos nacionalinis muziejus kartu su Edinburgo, Aberdyno, ir Šv. Andriejaus universitetais, festivalio filmai taip pat bus pristatomi Pietų Kalifornijos universitete Los Andžele (JAV).

Tai jau penkioliktas tarptautinis festivalis, kuriame bus pristatomas „Wostok“ ir „Studijos Nominum“ prodiusuotas filmas „UB Lama“. Iki šiol filmas pelnė 5 apdovanojimus, jį įsigijo Airijos, Prancūzijos, Pietų Korėjos, Turkijos, Lenkijos televizijos, o Amerikos antropologų asociacija šį filmą įtraukė į studentams rekomenduojamų filmų sąrašą.

Užsienio kino kritikų teigimu, E. Vertelytės filmas yra „didelės ekspresijos dokumentinis filmas, kurio pagrindinis personažas - tarsi iš neorealizmo filmų. Filmo kalba ištikima ir artima tikrovei, bet jis jaudina taip, tarsi būtų fiktyvi istorija".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.