Lietuviškas animacinis filmas „Kaltė“ varžysis dėl prizo tarptautiniame festivalyje

Antradienį jaunosios kartos lietuvių animacijos režisierės Redos Tomingas debiutinis filmas „Kaltė“ bus rodomas tarptautiniame Ansi animacinių filmų festivalyje Prancūzijoje. Per šį festivalį vykstančioje tarptautinėje animacinių filmų mugėje (MIFA) Lietuvos kino stende bus pristatyta mūsų šalies animacijos industrija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2013, 1:20 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:23 PM

R. Tomingas  „Kaltė”  - pirmasis lietuviškas animacinis filmas, atrinktas į šio festivalio konkursinę programą. Tai vienas reikšmingiausių lietuvių animacijos įvertinimų tarptautinėje erdvėje per pastaruosius metus. Animacijos Kanais vadinamame festivalyje lietuvės filmas varžysis su dar 51 filmu iš viso pasaulio.

„Labai džiaugiuosi, kad „Kaltė“, sukurta „Joni Art“ studijoje, yra pirmasis lietuviškas animacinis filmas, atrinktas į konkursinę Ansi festivalio programą. Tai svarbus įvykis lietuvių animacijai, rodantis, kad turime idėjų, gebame sudominti ir galime varžytis. Tikiuosi mugėje ne tik pabendrauti su filmu susidomėjusia publika, bet ir surasti filmo tolesnės sklaidos galimybių bei partnerių kitiems projektams“, - sakė filmą prodiusavusios bendrovės „Joni Art“ direktorė Rasa Joni.

Animacinis filmas „Kaltė” pasakoja istoriją apie vienišą lapę, kuri nori atsiskirti nuo aplinkinio pasaulio, kad galėtų mėgautis į laisvę ištrūkusia savo Kalte. Tačiau atsiriboti nuo visų ir visko nėra taip paprasta, ir filmo herojė patiria aplinkos kėsinimąsi į jos asmeninę erdvę. Lapės pasaulis pradeda byrėti, o Kaltė toliau stebi ir kankina savo šeimininkę neramiais sapnais. Lapė turi rinktis – beprotybė ar susitaikymas.

Pirmą kartą lietuvišką animaciją viename reikšmingiausių pasaulio animacijos industrijos renginių – MIFA – pristato Lietuvos kino centras. Mugėje taip pat dalyvaus šalies animacijos atstovų delegacija.

Lietuvos kino stende bus teikiama informacija apie lietuvišką animaciją: veikiančias gamybos įmones bei studijas, jų siūlomas paslaugas, animacijos kūrėjus bei jų darbus ir projektus, vyks susitikimai su kino profesionalais.

Tarptautinė animacinių filmų mugė (MIFA) rengiama jau 25 metus. Ji skirta padėti užmegzti naudingus ryšius su animacijos srities profesionalais, ieškoti kūrybinio bendradarbiavimo partnerių, pristatyti projektus potencialiems pardavimų agentams, platintojams ir rodytojams iš įvairų televizijos kanalų, festivalių, naujų medijos platformų, aptarti animacijos industrijos iššūkius. Pernai mugėje dalyvavo per 7 tūkst. profesionalų iš 80 šalių.

Tarptautinis Ansi animacinių filmų festivalis rengimas nuo 1960 m. Festivalyje konkuruoja įvairiomis technikomis (kompiuterine, pieštine, plastilinine, lėlių, iškarpų ir kt.) sukurti animaciniai filmai. Jie varžosi vaidybinių, trumpametražių, televizijos filmų ir diplominių studentų darbų kategorijose. Pernai festivalyje parodyta per 500 filmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.