Braitone gyvenanti klaipėdietė savo parodą surengė gimtinėje

„Klaipėdos galerijoje“ atidaryta Didžiojoje Britanijoje, Braitono

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 16, 2013, 12:23 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:48 AM

Vilniaus dailės akademijos absolventė Anglijoje dalyvavo ne vienoje parodoje ir meno mugėje, tačiau savo pirmąją personalinę parodą surengė gimtajame mieste. Taip ji pažymėjo ir savo trisdešimtmetį.

Ekspozicijoje - nematyta tekstilė. Monika jungia tradicinės tekstilės technikas - siuvinėjimą ir aplikaciją - su fotografija.

Pasak menotyrininkų, puikių ir netikėtų kūrybos rezultatų ji pasiekia novatoriškais sprendimais, meistriškumu, gebėjimu minimaliomis išraiškos priemonėmis suteikti kūriniui ypatingą nuotaiką.

Pagrindiniai M. Jakimauskaitės kūrybos objektai - urbanistiniai ir gamtos motyvai.

Ji dažniausiai renkasi ryškias, gyvas spalvas, intriguojančias detales ir ornamentus, naudoja netikėtus faktūrų, spalvų ar šviesos žaismo efektus, išradingai ir subtiliai realistinius fotografijos vaizdus pratęsia papildomomis detalėmis, audinio skiautėmis, siuvinėjimu ar dygsniavimu.

Monikai tai nebuvo neatrasta žemė - jos mama Silvija Jakimauskienė - rūbų dizainerė. Aistra fotografijai dukrą užkrėtė tėvas Vidas Jakimauskas - Klaipėdos dramos teatro aktorius. Autorės darbuose - gimtoji Klaipėda, pajūris, Braitonas, tačiau nėra žmonių. Laikas jau sunaikino ir kai kuriuos architektūros ar gamtos objektus.

Per parodos atidarymą M. Jakimauskaitė sakė: „nenoriu stebinti, noriu džiuginti, bendrauti su visais meno kalba“.

Baigusi Klaipėdos E. Balsio menų gimnaziją ir Vilniaus dailės akademiją M. Jakimauskaitė 2008 metais Braitono universitete gilinosi į juodos ir baltos fotografijos, Braitono koledže - į atspaudo tekstilėje ypatumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?