Rašytojas J. Poliakovas Vilniuje kalbės apie šiuolaikinio Rusijos meno tikrovę ir mitus

Tarptautinio žiniasklaidos klubo „Formatas A-3“ kvietimu Vilniuje kitą savaitę lankysis Jurijus Poliakovas - žinomas Rusijos rašytojas, publicistas, dramaturgas, leidinio „Literaturnaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius.  Birželio 19 dieną jis dalyvaus viešame susitikime „Šiuolaikinis Rusijos menas: mitai ir tikrovė“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-16 14:27, atnaujinta 2018-03-05 11:42

J. Poliakovas literatūrinę veiklą pradėjo 1980 metais, kai išėjo pirmoji jo knyga - eilėraščių rinkinys „Atvykimo laikas“. Bet perversmą literatūroje padarė prozininkas J. Poliakovas. 1985 metais išleista neįprastai drąsi ir aktuali tais laikais jo apysaka „Rajoninio masto nepaprastasis įvykis“. Ši apysaka sukėlė gyvą diskusiją šalyje ir tam tikra prasme tapo dar neprasidėjusios pertvarkos pranaše.

Nuo to laiko kiekviena nauja jo knyga tapdavo įvykiu: „Šimtas dienų iki įsakymo“, „Klaidų taisymas“, „Kostios Gumankovo paryžietiška meilė“, „Apotegėjus“, „Demokratų miestelis“, „Ožiukas piene“, „Nusidėjėlių dangus“ ir kt. Aštrios socialinės temos, jų aktualumas nepaprastai išpopuliarino rašytoją. Jo knygos leidžiamos milijoniniais tiražais, apysaka „Šimtas dienų iki įsakymo“ pakartota jau 18 kartų.

J. Poliakovo kūriniai išversti į daugelį pasaulio kalbų, jo proza įtraukta į šiuolaikinės rusų literatūros vidurinių ir aukštųjų mokyklų vadovėlius, pjesės labai sėkmingai statomos šalies ir užsienio teatruose. Pagal jo knygas pastatyti 8 kino filmai.

2007 metais J.Poliakovas vadovavo 16-ojo atvirojo NVS šalių, Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino festivalio Anapoje („Kinošok“) vertinimo komisijai. Didįjį festivalio prizą pelnė režisieriaus Algimanto Puipos filmas „Nuodėmės užkalbėjimas“, sukurtas žinomos rašytojos Jurgos Ivanauskaitės romano „Ragana ir lietus“ motyvais.

„Nežinau, kodėl jį atrinko kiti komisijos nariai, bet aš jį pasirinkau todėl, kad šio filmo pagrindas - gera literatūra, įtikinantys charakteriai, rimtas filologijos darbas“, - kalbėjo apie nugalėtoją rašytojas J.Poliakovas. „Ir šio festivalio bėda ta, jog kinas nusprendė galįs gyventi be literatūros, bet tai neįmanoma“, - pridūrė jis.

Į susitikimą viešbučio „Šarūnas“ konferencijų salėje kviečiami žurnalistai, literatai, teatro ir kino veikėjai, aukštųjų mokyklų dėstytojai ir studentai, mokytojai ir vyresniųjų klasių moksleiviai, visi J. Poliakovo kūrybos gerbėjai. Renginys vyks lietuvių ir rusų kalbomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.