Vilniaus festivalį išlydėjo nuotaikingi lotyniškojo džiazo viražai

Sostinėje pakiliai baigėsi 17-asis Vilniaus festivalis, šįmet pakvietęs į septynis įvairių žanrų muzikos koncertus, sulaukusius klausytojų anšlago.  Festivalio programą ketvirtadienį Nacionalinėje filharmonijoje nuotaikingai užvėrė lotyniškojo džiazo grupė „Michel Camilo Trio“ iš Jungtinių Amerikos Valstijų. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2013, 12:07 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:24 AM

Nors džiazo pianistas Michelis Camilo didelei lietuvių publikos daliai - naujas vardas, pasaulyje jis pažįstamas jau seniai. Apie tris dešimtmečius aktyviai koncertuojantis ir dvidešimt keturių autorinių plokštelių diskografiją sukaupęs virtuozas iš JAV mūsų šalyje lankėsi pirmą kartą, atverdamas dar vieną džiazo fortepijoninio trio pavidalą - smagų, karštą, svaiginantį, bet kartu pasižymintį inteligencija ir tikslumu.

Dominikos Respublikoje gimęs pianistas ne tik turi akademinį išsilavinimą - jis niekada nenutraukė ryšių su klasika. Beveik kasdien jis skambina praeities genijų muziką - tai, pasak M. Camilo, padeda jam palaikyti pianistinę formą, ryšį su savuoju instrumentu ir koncertuoti su garsiais klasikos atlikėjais.

Gimtosios šalies nacionalinis simfoninis orkestras neretai kviečia pianistą atlikti tiek klasikines, tiek simfodžiazines programas, kiekvienas jo akademinis pasirodymas visada būna paženklintas improvizaciškumo ir lotyniškųjų ritmų.

Į Niujorką atlikėjas išvyko būdamas jau diplomuotas jaunas pianistas, o prieš tai nuo keturiolikos metų aistringai tyrinėjo džiazą. Tačiau vos jis atsidūrė Niujorke, ėmė formuotis jo savitas stilius, kurio pamatus sudarė gimtoji muzika, lotyniškieji ritmai, harmonijos. Šviesus ir laimingas jo žmogiškasis charakteris atsispindi muzikoje, kurią jis kuria dosniai, su dideliu entuziazmu ir dalijasi ja negailėdamas savo nesenkančios energijos.

Nors šie metai paženklinti intensyvios koncertinės turnė, pirmasis susitikimas su Lietuvos publika M.Camilo buvo išskirtinis. Be to, pianistas ką tik išgyveno džiugų kūrybinį įvykį - išleido dar vieną savo solinį albumą „What's Up?“.

Kartu su M. Camilo Vilniuje grojo kontrabosininkas Lincolnas Goinesas ir perkusininkas Cliffas Almondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.