Klaipėdos krašto auksakalių kūriniai - su istorijos atspindžiais

Klaipėdos krašto auksakalių cechas (KKAC) parodą „Pri-Su-At-Jungimai“ paskyrė Klaipėdos krašto ir Lietuvos susijungimo 90-mečiui. Klaipėdos galerijos filiale Herkaus Manto gatvėje veikiančioje ekspozicijoje savo darbus, savaip atskleidžiančius jungties galimybes, pristato aštuoni menininkai: Aušra Mačiuliatienė, Danielius Šimkus, Ilona Limbienė, Neringa Poškutė, Robertas Krapavickas, Vidas Bizauskas, Vijolija Lingienė ir Viktoras Sitalo.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2013-06-20 12:07, atnaujinta 2018-03-05 08:27

„Parodai sukūriau du darbus - segę ir objektą „Arka II“, - sakė auksakaliams vadovaujantis V. Sitalo. - Abu jie įkvėpti mano gimtojo miesto istorijos ir likimo. Segė prabyla į žiūrovus dviem kalbomis - lietuvių ir vokiečių. Tai tarsi du lygiaverčiai mūsų miesto ir krašto istorijos sluoksniai, dvi tikrovės, turinčios teisę egzistuoti kartu. Tai tylus priminimas, kad Memelis - karališkasis Prūsijos jūrų ir prekybos miestas - buvo žinomas beveik 700 metų, o Klaipėda skaičiuoja vos devintąjį dešimtmetį.“

Tai jau trečia KKAC paroda. Prieš porą metų susibūrę menininkai stengiasi atskleisti kuo platesnį Vakarų Lietuvos juvelyrikos spektrą, supažindinti su atskirų autorių kūrybos savitumais ir ypatumais.

1782 metais Klaipėdos auksakaliai karaliui Friedrychui II įteikė prašymą leisti steigti auksakalių cechą ir po poros metų tokia privilegija jiems buvo suteikta. Klaipėdos juvelyrai džiaugiasi atgaivinę tradiciją ir siekia, kad papuošalai, paženklinti cecho įspaudu, būtų aukščiausios kokybės ir nepriekaištingo skonio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.