Skulptūra kviečia bučiuotis

Keliolikos skulptūrų parką gražiausioje Panevėžio vietoje, Senvagėje, papildys dar keturios. Viena iš jų kvies žmones bučiuotis.

„Bučinys iš miško” kol kas puošia „Aukštaitijos vandenų” kiemą.<br>V. Petrauskienė
„Bučinys iš miško” kol kas puošia „Aukštaitijos vandenų” kiemą.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2013-06-21 06:00, atnaujinta 2018-03-05 07:53

Prieš kelias dienas pasibaigęs penktasis tradicinis akmens skulptūros simpoziumas Panevėžiui padovanojo dar keturis kūrinius iš akmens. Jų autoriai – graikas Michailas Vouzounerakis makedonas Andrejus Mitevskis, bei panevėžiečiai tėvas ir sūnus Vytautautas ir Sigitas Tallat-Kelpšos.

„Tik pirmojo simpoziumo dalyviams buvo duota užduotis sukurti skulptūras, ant kurių būtų galima laipioti, sėdėti. Šįmet to nebuvo. Vis dėlto vienas kūrinys kvies žmones bučiuotis”, – sakė simpoziumo organizatorius panevėžietis skulptorius V. Tallat-Kelpša.

Jis neatmetė galimybės, kad kas nors nesusilaikęs pakštels į S. Tallat-Kelpšos iškaltas akmenines bučiniui sudėtas lūpas („Bučinys iš miško”).

Taip, kaip vaikai ir net suaugusieji neatsispiria pasėdėti ant pirmojo, 2005 metais įvykusio simpoziumo metu sukurtų skulptūrų „Balnas dviem” ir „Suolelis vienišam”.

V. Tallat-Kelpša yra kas antrus metus Panevėžyje vykstančio akmens skulptūros simpoziumo iniciatorius ir organizatorius. Jis baigia įgyvendinti savo idėją – Senvagėje įrengti akmens skulptūrų taką.

„Noriu, kad apie Panevėžį kuo daugiau išgirstų ir sužinotų pasaulis. Tad į simpoziumus kviečiami menininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio”, – sakė V. Tallat-Kelpša.

Šiemet paraiškas dalyvauti simpoziume pateikė 20 menininkų. Buvo atrinkti tie užsienio skulptoriai, kurie dar nė karto nebuvo dalyvavę šiame kūrybiniame Panevėžio projekte.

Šių metų Panevėžio akmens skulptūros simpoziumui skirta 32 tūkst. litų. Juos davė savivaldybė ir Kultūros ministerija.

Projektą rėmė ir kelios bendrovės. Vienai jų, „Aukštaitijos vandenys”, suteikusiai darbo vietą, bus padovanota viena skulptūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.