Ukrainiečiai kviečiai Lietuvos miestus prisidėti prie turistinio projekto

Apsispręsti dėl šio sprendimo taryba turėtų trečiadienį.

Susitarimą dėl to paties pavadinimo asociacijos įkūrimo penkių Ukrainos miestų merai pasirašė gegužę.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Susitarimą dėl to paties pavadinimo asociacijos įkūrimo penkių Ukrainos miestų merai pasirašė gegužę.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 22, 2013, 2:33 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:40 AM

Susitarimą dėl to paties pavadinimo asociacijos įkūrimo penkių Ukrainos miestų merai pasirašė gegužę. Dabar prie iniciatyvos, skirtos su Lietuvos Didžiąja Kunigaikštyste (LDK) susijusioms istorinėms vietoms propaguoti, pakviesti prisijungti ir Lietuvos miestai.

Be keturių Lietuvos miestų, prie iniciatyvos prisidėti kviečiamos ir Medininkų, Kernavės, Eišiškių bei Veliuonos seniūnijos.

„Gediminaičių kelio“ asociacijai priklauso Lucko, Chotynės, Kamenec-Podolsko, Iziaslavo ir Ostrogo miestai, prie jų planuoja prisijungti ir dar keli Ukrainos miestai.

Asociacija planuoja parengti vieną turistinį maršrutą, kuris nusidriektų per Ukrainą, Lietuvą ir Baltarusiją, į kurį būtų įtraukti su LDK susiję miestai ir žemės, muziejai, draustiniai ir kultūros paminklai.

Memorandumą su „Gediminaičių keliu“ pasirašyti planuoja Kauno miesto savivaldybė. Tai siūlančiame tarybos sprendimo projekte nurodoma, kad savivaldybės atstovai birželio pradžioje buvo susitikę su asociacijos atstovais ir aptarė bendradarbiavimą, tačiau memorandumas kol kas oficialiai nepasirašytas.

Apsispręsti dėl šio sprendimo taryba turėtų trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.